Akdeniz'de Şampiyon Türkiye

21 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen Akdeniz Şampiyonası’nda Türk güreşçilerin çoğu altın madalya alırken, Türkiye serbest sitilde şampiyon oldu, Yunanistan ikinci, Mısır ise üçüncü oldu.  Türkiye’den Büyükler Serbest Güreş Milli Takımı, Greko-Romen Mil

Akdeniz'de Şampiyon Türkiye

21 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen Akdeniz Şampiyonası’nda Türk güreşçilerin çoğu altın madalya alırken, Türkiye serbest sitilde şampiyon oldu, Yunanistan ikinci, Mısır ise üçüncü oldu. 

 

Türkiye’den Büyükler Serbest Güreş Milli Takımı, Greko-Romen Milli Takımı ve Bayan Güreş Milli Takımı’nın katıldığı Akdeniz Şampiyonası’nda 55 kiloda Vedat Bulduk ikinci, 60 kiloda Sezar Akgül birinci, 66 kiloda Yusuf Benekli birinci, 74 kiloda Serdar Çatal birinci, 84 kiloda Bekir Demirtaş birinci, 96 kiloda Abdullah Güngör birinci, 120 kiloda Kenan Gör birinci oldu.

 

Böylece Türkiye 6 altın, 1 gümüş madalya kazanarak şampiyon oldu
Greko-Romen stilde 55 kiloda Haşim Baykara birinci, 60 kiloda Uğur Tüfenk ikinci, 66 kiloda Abdüssamet Günal beşinci, 74 kiloda Erkan Ülvan yedinci, 84 kiloda Şaban Karataş birinci ve 120 kiloda Atilla Güzel birinci oldu. Greko-Romen stilde Mısır birinci, Türkiye ikinci, Yunanistan üçüncü oldu.


Bayanlarda 48 kiloda Sümeyya Sezer ikinci, 51 kiloda Burcu Kebiç birinci, 55 kiloda Bediha Gün ikinci, 59 kiloda Hafize Şahin birinci, 63 kiloda Çiğdem Tunca beşinci, 67 kiloda Kıymet Koçyiğit birinci, ve 72 kiloda Yasemin Adar birinci oldu. Bayanlarda Türkiye takım halinde birinci oldu.


Güreş otoriteleri tarafından geleceğin başpehlivanı olarak gösterilen 96 kilodaki Samsunlu güreşçi Abdullah Güngör, İstiklal Marşı’nı Yunanlılara ezberlettiklerini söyledi. 2 Yunanlı ve 1 Sır’ı yenerek 96 kiloda şampiyon olan Abdullah Güngör, “Maçlarımız çok güzel geçti. Yunanistan’da düzenlenen Akdeniz Şampiyonası’nda ülkemize takım halinde altın madalya kazandırdık. Son derece çekişmeli maçlar oldu.

 

Bende 96 kiloda birinci oldum. Yunanistan’da 6 defa İstiklal Marşımızı okuttuk. Artık İstiklal Marşımız okunduğunda onlarda ayağa kalkıyorlardı. Artık onlarda İstiklal Marşımızı ezberledi. Bu bizim için çok gurur verici. Ülkemize altın madalya kazandırdığımız için çok mutluyuz. 2 Yunanlı güreşçiyi yendim.

 

Finalde Sırp güreşçi ile karşılaştım. Bu maça çok özel bir motive ile hazırlandım. Sırp güreşçiyi 5-0 ve 6-0 yendim, çok mutluyum” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler