Akçay;"Savaşan oyuncularla çalışacağız"

Akçay yaptığı açıklamada, transfer konusunda sportif direktör Ünal Karaman ile sürekli görüşme halinde olduklarını, takıma takviye konusunda çok fazla katılım düşünmediklerini söyledi.  Kulübün ekonomik yapısı, yabancıların durumu, mevcut olan oyuncuların

Akçay;"Savaşan oyuncularla çalışacağız"
Akçay yaptığı açıklamada, transfer konusunda sportif direktör Ünal Karaman ile sürekli görüşme halinde olduklarını, takıma takviye konusunda çok fazla katılım düşünmediklerini söyledi. 
 
Kulübün ekonomik yapısı, yabancıların durumu, mevcut olan oyuncuların kalitesinin Trabzonspor'un hem artıları gibi hem eksileri gibi durduğunu vurgulayan Akçay, şöyle devam etti: 
 
"Dolayısıyla çok da maceracı olmadan gerekli olan yerler için bir atılım yapılabilir. Onun dışında çok fazla oyuncuyla görüşmek ya da çok fazla oyuncuyu talep etmenin çok doğru olduğunu düşünmüyorum. Sonuçta bu konu Ünal hocanın alanına giriyor. Oyuncu planlaması, oyuncuların kulüp içerisine girmesi, çıkması, ücretlendirmesi bir kulüp politikası olmalıdır. Bununla da sorumlu kişi ilgilenmelidir. Onun sorumululuk alanına bırakılmalıdır ama istişarede, fikir alışverişlerinde bulunuyoruz. Çok sıkıntı yok. Bir problem yok ama dediğim gibi Trabzonspor'un şu anki şartları çok fazla oyuncunun gelip çok fazla oyuncunun gitmesine uygun bir durum değil." 
 
Alacakları oyuncuda birinci koşullarının karakter olduğunu dile getiren  Akçay, "Saldırgan, agresif, elindeki ekmeği, avucundakileri bırakmak istemeyen, rakibe kafa tutan, kurallar içerisinde belli saygı ölçüsünde rakibiyle savaşan oyuncularla çalışacağız. Bu anlayışı bu kulübün oyuncuları benimsemeli. Bu tip bir takım yaratmak idealimdir" diye konuştu. 
 
ŞAMPİYONLUĞA YARIŞAN RAKİPLERLE KIYASLAMA
 
ŞAMPİYONLUĞA YARIŞAN RAKİPLERLE KIYASLAMA
 
Akçay, " Trabzonspor, özellikle ekonomik olarak zor şartlar geçiriyor. Geçen sezon şampiyonluğa oynayan rakiplerine karşı ligi kötü bir durumda bitirdi, şu anda da daha iyi durumda görülüyorlar. Trabzonspor yarışa geç başlamayı avantaja çevirebilecek mi" şeklindeki soru üzerine, şu ifadeleri kullandı: 
 
"Biz bunun için görevlendiriliyoruz.Teknik adam, bazen çaresizliklerde çok farklı, yaratıcılık yönü geliştirebilir, çok farklı şeyler çıkabilir. Şu an belki öyle gözüküyor. Trabzonspor'un şartları bir Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş'tan çok geride gibi düşünülebiliyor. Maddi olarak öyle evet ama bizim manevi olarak Trabzonsporluluk ile gelen enerji olarak onların hepsinden ilerideyiz. Şu çok unutulmamalıdır. Bugün bir köydeki bir ninenin Trabzonspor sevgisinin değerini yakalayacak dünyada bir sevgi kıyaslayamıyorum. Çünkü orada çok fazla entelektüel bilgisi olmayan, çok fazla çıkarcı düşünceyle tanışmamış bir sevgiye muhatabız. Yani dünyayı çok fazla bilmiyor.
 
Televizyondan izlediği kadar çok yüksek detaylandırıcı bilgiye ulaşmamış, çok fazla ekonomik bir takım avantajla muhatap olmamış bir sevgi ile karşı karşıyayız. Öyle saf, öyle temiz ki ve arkasından da dua ediyor bu kulüp için, böyle manevi güce sahip olan bir takım nasıl olur da Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş'tan daha geri bir güce sahip olabilir. Bence çok daha fazla güce sahibiz, sevgi gücü. Rakibin isterse 150 Drogbası olsun. İsterse 150 Melosu olsun hiç fark etmez. Sonuçta ben de koşuyorum o da koşuyor. O da sıçrayacak ben de sıçrayacağım. Yenebilirler sorun yok ama Trabzonspor'u yenmek o kadar kolay olmayacak." 
ŞİKE SÜRECİ
 
ŞİKE SÜRECİ
 
Akçay, şike sürecine yönelik bir soru üzerine, şunları söyledi: 
 
 "Trabzonspor'un bir hakkı yenmiştir. 82 puanlık bir puan kazanmış olmasına rağmen şampiyon olamaması, Trabzonspor'un görünen bir şekilde bir hakkının ortadan alınmış olması var. Bu hak geri verilecek. Mahkeme süreci hala devam ediyor. Bizim uğraşmamız gereken Fenerbahçe Kulübü'nün kendisi değil, çünkü bizim kupamızı vermeyen Fenerbahçe değil ki. Bizim kupamızı vermeyen başka kurumlar. Bence biz yanlış yerlerle muhatap olmayalım, o kurumlarla işimiz olmalı. 
 
Başkanın söylediği gibi, 'kişilerle işimiz var' diyor. Evet kişilerle uğraşılabilir ama camialarla bir sorun oluşmamalı. Çünkü birimizin varlığı, diğerinin varlığını oluşturuyor. Camiaların da onların da çok sağduyu sahibi, çok güzel insanları vardır. Siz Fenerbahçe Kulübü'nde sanıyor musunuz ki herkes aynı şekilde düşünüyor. Orada da çok sağlıklı düşünen kaliteli insanlar var, spor adamı bunlar. Siz bunları yok sayamazsanız, onların duygularını bir kenara atamazsınız. Biz, bize kupayı vermeyen kurumları hedef almalıyız.  Trabzonspor'un şampiyonluğu en kısa zamanda umarım tescil edilecektir, bu da onun hakkıdır." 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler