Akçay'ın 1461 planı!

 İbrahim Hacıosmanoğlu, göreve gelir gelmez yaptığı açıklamada "Fırtına gibi estiğimiz günleri tekrar yaşamak istiyorsak, öze dönüş projesine sarılmalıyız" demişti. Hacıosmanoğlu’nun ilk hamleleri de tamamen bu sözleri doğrular nitelikteydi.Başkan, teknik

Akçay'ın 1461 planı!

 İbrahim Hacıosmanoğlu, göreve gelir gelmez yaptığı açıklamada "Fırtına gibi estiğimiz günleri tekrar yaşamak istiyorsak, öze dönüş projesine sarılmalıyız" demişti. Hacıosmanoğlu’nun ilk hamleleri de tamamen bu sözleri doğrular nitelikteydi.

Başkan, teknik direktörlüğe 1461 Trabzon’un hocası Mustafa Reşit Akçay’ı getirdi. Bordo-mavililerin kadrosunu büyük oranda değiştirip “öze dönmeye” hazırlanan Akçay da çareyi eski takımında buldu. Usta hoca, 1461’den alacağı oyuncularla bambaşka bir Trabzonspor yaratmaya hazırlanıyor.

FENER’İ PERİŞAN ETMİŞTİ
Akçay’ın belirlediği 7 futbolcuya gelirsek… Taraftarları en çok heyecanlandıran isim, sol açık Yusuf Erdoğan. Özellikle kupadaki Fenerbahçe galibiyetinde büyük rol oynayan Yusuf, bordo-mavililerin sol kanadına tek başına seviye atlatacak kalitede. Mevcut sağ bek Serkan Balcı’dan çok daha teknik ve enerjik olan Göksu Alhas da listede yer alıyor. Stoper Caner Osmanpaşa, Giray Kaçar ve Mustafa Yumlu’ya iyi bir alternatif olacak. Abdulkadir Özdemir ve Gökhan Alsan, orta sahaya dinamizm getirebilecek oyuncular. Her iki yıldızda da Zokora ve Soner’in ağırkanlı tavırlarından eser yok.

YETENEKLERİ TARTIŞILMAZ
Hem Şenol Güneş’in hem de Tolunay Kafkas’ın en büyük sıkıntısı sol bek olmuştu. Güneş, Emerson’dan, Kafkas ise Marek Cech’ten hiç vazgeçmedi. Fakat iki oyuncuyu da toplasalar adam gibi bir sol bek etmiyordu. Aynı sıkıntıyı yaşamak istemeyen Mustafa Akçay da 1461’de yüzünü hiç kara çıkartmayan Kadir Keleş’i yanına almaya karar verdi. “7 harika”yı tamamlayan son adam ise kaleci Fatih Öztürk olacak. Onur Kıvrak-Tolga Zengin ikilisinden biriyle yollarını ayırması beklenen Fırtına, giden file bekçisinin yerini yeteneklerini kimsenin tartışmadığı Fatih ile dolduracak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor