Akçay'dan tarihi başarı!

Eski adıyla UEFA Kupası, yeni adıyla Avrupa Ligi'nin 42. yılında mücadele veren Trabzonspor, 7 maçta aldığı 6 galibiyet, 1 beraberlikle 2012-13'ün en iyi performansını sergiliyor. Henrique'nin 7 golle krallık koltuğunda oturduğu Fırtına'da Akçay yakalanan

Akçay'dan tarihi başarı!

Eski adıyla UEFA Kupası, yeni adıyla Avrupa Ligi'nin 42. yılında mücadele veren Trabzonspor, 7 maçta aldığı 6 galibiyet, 1 beraberlikle 2012-13'ün en iyi performansını sergiliyor. Henrique'nin 7 golle krallık koltuğunda oturduğu Fırtına'da Akçay yakalanan bu çıkışla 42 yılın en iyileri arasına girdi. Geride bırakılan turnuvalarda 18 kere ilk 7 maçta 6 ve 7 galibiyet sayısına ulaşılırken, 6 teknik adam 7'de 7 yapmayı başardı. En iyi başlangıç yapanlar listesinde 2 bin 143 teknik adam arasında ilk 18'de yer alan Akçay, Trabzonspor tarihinin de en yüksek galibiyet oranı yakalayan İsmi konumunda.

% 86 GALİBİYET YÜZDESİ YAKALADI
UEFA Avrupa Ligi'nde bugüne kadar 5 maç ve üzerine çıkmış 2 bin 103 hoca bulunurken, bu isimler arasında puan ortalaması sıralamasında Akçay liste başı oldu. 7 maçta 2.71 ortalamaya ulaşan hoca, geçen sezon PTT Lig'de görev almasına rağmen, bu sene dünyanın en prestijli 2. turnuvasının enlerinden oldu. % 86 galibiyet yüzdesi bulunan Akçay'ı 2.60 ortalamayla Parma'nın eski hocası İtalyan Ulivieri ve 2.50 ortalamayla Alman Aime Anthuenis takip ediyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler