Akçay ve Karaman'dan önemli açıklamalar

Trabzonspor teknik direktörü Mustafa Akçay ve Sportif direktör Ünaly Karaman birlikte basın toplantısı düzenliyor. Karman transferler lilgili bilgi verdiSportif direktör Ünal Karaman kampa katılmayan Zokora ve Bamba ile ilgili olarak sorulan bir soruya "Z

Akçay ve Karaman'dan önemli açıklamalar

Trabzonspor teknik direktörü Mustafa Akçay ve Sportif direktör Ünaly Karaman birlikte basın toplantısı düzenliyor. Karman transferler lilgili bilgi verdi

Sportif direktör Ünal Karaman kampa katılmayan Zokora ve Bamba ile ilgili olarak sorulan bir soruya "Zokora ile ilgili proplem var. Adamın ruhunu bilmiyoruz. Bamba geliyorum dedi. Peki kampa nasıl gelecek. Ruh halı nasıl bilmiyoruz. Gelecek ben gidiyorum mu diyecek? Enaroma'yla ilgilendik, eski yönetimde ilgilenmiş. Trabzonspor'un sözü söz dür dedik eski yönetimin verdiği parayı verdik. Biz bu rakama Trabzonspor'a gelmek istemiyoruz dediler. Janko mili takımda sakatlanmış, sözleşmkesi var bir şey yapamıyoruz. Yaptırım uygulayamıyoruz. Sapara'nın sakatlığına üzüldük'' dedi.

AKÇAY RAKİP GÜÇLÜ

 

Trabzonspor teknik direktörü Mustafa Akçay Trabzonspor'un avrupa kapalarında karşı karşıya geleceği İrlandanın Derrry City takımının evinde iyi oynamadığını Belirterek" Tipik bir deplasman takımı. Evinde sendrom yaşıyor ancak deplasmanda iyi oynuyor. SavunMmalarınını ağır olduğunu biliyorum. Hızlı bir oyun anlayışı ile istediğimiz sonucu alacağımızı düşünüyorum. 3 bin kişilik bir stadları var. İlk maçta alacağımız sonuç ikinci maçı belirler.

Akçay Avrupa kupalarında oynayacakları maça kadar olan sürenin kısıtlı olduğunu belirterek" Geçmiş teknik heyet ve ekipleri saygıyla selamlıyorum.Kimse işiyle ilgili eksik yapmak istemez.Oyuncuların bu seviyede karşıma gelmelerini de başarıdır. Yapılan iş var.Yapılan işlerde hatalarda yapıyor.Bizim önümüzdedi eksikler var ve bu eksikleri gidermeye çalışıyoruz.Kamp süresi ile lgili yapılan uylgulama şu .Bu ara kısa diyebiliriz.hangi karara göre bunu aldılar diye de bakabiliriz. Avrupa kupaları 18 inde.25 inde kamp başladı bu süre yetirli gibi gözükmüyor. Sanha içi ve dışında oyuncularla görüyşüyorum. Biz psikilog değiliz ancak psikilojiyi işimizin kalitesini yükseltmek için bunuda yapmalıyız

Trabzonspor genç oyuncu kazanımı konusunda zamanlama hatası yaptı. Semavı, Göksu, Barış, Ergin Keleş, Barış Memiş  örnektir.Oyuncu kazanımında yapılan erken deneme yanılgılar yarattı. Genç oyuncu oynatmak risktir.Oyuncu yapımızını yönremizin  bilinmesini Gençlerin takımda kalmasın sağlamaıyız ancak oynamaları konusundaki zamanlamayı iyi yapmalıyoz.Biz İstanbul değiliz. Ancak biz kendi gerçeğimizle yola çıkıp gerçeğimizle yüzleşmeliyiz.Elimizdeki gençleri kullanırken startejik hata yapmalalıyız

Akçay Çolman ile ilgili bir soruyada Colman iki teknik adamla sorun yaşadıysa benle de yaşayabılır.Colmanın kafasındaki futbol oynama mantalitesi ile benim oynatma mantalitem farklıysa çatışma olur.O zaman iki alternatif  var.Ya colman mantalitesini değişir yada biz onu öyle kabullanır. Sizin mantaliteniz dışında ysa oyuncuyla çatışıcakasnız. Herkes kurallara uyuyor ve o oyuncu uymuyorsa formata uymuyorsa o zaman o oyuncu ayrılır.

KENDİNİ AİT HİSSETMEYEN OYUNCU VAR MI?

 

Despotizim geçerliliğini yitirmiştir. Artık demokratik bir yapı gerekiyor. Şuana kadar burada olmaktan rahatsız olan bir oyuncu olduğunu düşünmüyorum. Ben şuanda öyle bir enerji almadım.

Taktiksel anlamda çok yol aldığımızı düşünmüyorum. ama yüzde 70 lik bir bölüm tamamladığımızı düşünüyorum. maça kadar da yüzde 30 luk bölümüde tamamlarız. Hızlı, bölgeler arasında diyaloğu kuran taktiksel bir yapı üzerinde çalışıyoruz. 4-1-4-1 veya 4-2-3-1 taktikleri üzerinde çalışıyoruz.

BATUHAN İÇİN NE DEDİ?

Mustafa Akçay Batuhan İçin sorulan bir soru üzerine ''Batuhan takımdaki en güçlü oyunculardan Birisi. genç yaşta bazı hatalar yaptı. hepimiz yapabiliriz. dolasıyla Batuhan gibi özellikleri olan birine bu şansı tanımak gerektiğini düşünüyorum . bize uygun bir kafa yapısıyla gelirse ülkemize ve bize çok değerli bir santrafor katacağımıza inanıyorum. umarım onu tekrar hayata katabiliriz'' ifadelerini kullandı.

İŞLERİ HİÇ KOLAY OLAMAYACAK

Mustafa Akçay diğer takımların güçlenmesi ile ilgili sorulan bir soru üzerine ''Takımların güçlenmesi doğal bir durum. Trabzonspor 2 yıldır güçleniyor. Galatasaray, Fenerbahçe ve Bursa'nın çok güçlenmesi umrumda değil. Çünkü biz Trabzonspor'uz . Trabzonspor'u yenmek o kadar değil. Yenebilirler ama işleri hiç o kadar kolay olmayacak. İddalı olmak bizim yapımızda var Allah bize doğal olarak tuttuğunu koparan özellikler vermiş. Biz ne yapalım bu bizim doğamız da var'' dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler