Akçay hangi ünlü hocanın taktiğini uyguladı?

Teknik Direktör Mustafa Akçay, Fenerbahçe deplasmanında gol pozisyonuna girememelerine karşın puan kopartarak Süper Lig’deki zirve yarışını sürdürdü.Lazio mücadelesinden sadece 3 gün sonra önemli bir deplasmandan başarıyla çıkan Akçay, Roberto Di Matteo’n

Akçay hangi ünlü hocanın taktiğini uyguladı?

Teknik Direktör Mustafa Akçay, Fenerbahçe deplasmanında gol pozisyonuna girememelerine karşın puan kopartarak Süper Lig’deki zirve yarışını sürdürdü.

Lazio mücadelesinden sadece 3 gün sonra önemli bir deplasmandan başarıyla çıkan Akçay, Roberto Di Matteo’nun 2012’de Chelsea ile kazandığı Şampiyonlar Ligi taktiğini kullandı. O dönem Londra kulübünde kilit rol oynayan Florent Malouda, sarı-lacivertlilere karşı da aynı pozisyonda yer aldı. 5-4-1 taktiğiyle savunma kurgusu oluşturan Trabzonspor, Olcan ve Bosingwa gibi hızlı beklerin yanında Aykut-Mustafa-Giray üçlü stoperiyle defansını sağlama aldı. Di Matteo’nun 2012’deki Chelsea’sine benzer bir formasyon oluşturan Mustafa Akçay, Mikel-Malouda benzeri orta sahayı Zokora’yla tutturdu. Adrian-Yusuf-Henrique üçlüsünden de hücum anlamında verim almayı düşündü.

Takım halinde savunmaya kapanan bordo-mavili takım, topu her kaptığında ise beklerini hücuma çıkararak üçlü savunmaya döndü. Chelsea aynı taktikle Barcelona’yı elerken, finalde Bayern Münih’i de devirerek Şampiyonlar Ligi kupasını müzesine taşımıştı.

"DOĞRULARIN PEŞİNDEYİZ"

Trabzonspor Teknik Direktörü Mustafa Akçay, Fenerbahçe deplasmanında elde edilen 1 puan için oyuncularını tebrik etti.

Süper Lig’deki son 4 maçta, 3 galibiyet ve 1 beraberlik alarak çıkışa geçen bordo-mavili takımın hocası, “Biraz zamana ihtiyacımız olduğunu söylüyoruz. Takımım şu anda istediklerimizi yapmak için var gücüyle çalışıyor. Eksiklerimiz tabii ki var, ama inandığımız doğruların peşinden koşmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Fenerbahçe maçının ardından soyunma odasında oyuncularını tek tek kutlayan Mustafa Akçay’ın, “İyi bir tatili hak ettiniz. Üç gün sonra sizi daha hazır ve formda görmek istiyorum” dediği öğrenildi. Futbolcularına izin veren Akçay’ın tatil yapmadan üç gün boyunca tesislerde Legia Varşova ve Sivasspor’u analiz edeceği kaydedildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler