Akçay felsefesini açıkladı

UEFA Avrupa Ligi’nde Dinamo Minsk’i 1–0 ve 0-0’lık skorlarla eleyerek Play Off'a  kalmaya hak kazanan Trabzonspor’da yüzler güldü.

Akçay felsefesini açıkladı

UEFA Avrupa Ligi’nde Dinamo Minsk’i 1–0 ve 0-0’lık skorlarla eleyerek Play Off'a  kalmaya hak kazanan Trabzonspor’da yüzler güldü. Teknik Direktör Mustafa Akçay, dün akşam oynanan maçta oynanan futbolun eleştirilebilecek yanları olduğunu vurgularken, ilerisi için umutlu konuştu. Dinamo Minsk’in beklediklerinden daha iyi bir görüntü ortaya koyduğunu vurgulayan Akçay, şöyle dedi:

"Topu ayağımızda tutma ve top kazanma konusunda sıkıntılarımız var. Top kazanmak bir ruh işidir, kişilikle alakalıdır. Topu kazanacak kişinin saldırgan bir tutumu olacak. Psikoloğumuz ile bu konuda çalışmalar yapıyoruz. Forvet ihtiyacımız var. Ancak Trabzonspor’un şartları şu anda bazı transferleri çok çabuk bitirmeye izin verecek gibi değil. Bu strateji şu anda gizli ve sessiz, bize uygun Devam ediyor. Yönetim kurulumuzun da bu konuda çalışmaları var. Üçüncü bölgedeki kalış sürecimizden bunu anlamak zor değil. Ama bunu çok afaki bir sorunmuş gibi göstermek de doğru olmaz. Yönetimimiz bir santrafor oyuncusunu kadromuza katacaktır."

Spor Toto Süper Ligi’nde önce Beşiktaş, ardından da Avrupa’da FC Kukesi ile kısa zamanda önemli maçlar oynayacakları da vurgulayan Akçay, şöyle konuştu:

"19 Ağustos’ta Beşiktaş, 22 Ağustos’ta FC Kukesi ile oynayacağımız Avrupa kupası maçı arasında kısa süreyi sorun etmiyoruz. Çünkü bunları planlayarak çalışıyoruz. 28  oyuncumuz var. Dolayısıyla rotasyon ile bu sorunu çözebiliriz. Kulübede yüksek kalitede oyuncularımız bulunuyor. Bu nedenle bir sorun yaşayacağımızı sanmıyorum."

"BENİM FELSEFEMDE SAVUNMAYI DEĞERLİ KILMAK VARDIR"

Akçay, savunmaya önem veren bir teknik adam olduğunu da ifade ederek, "Benim felsefemde savunmayı değerli kılmak vardır. Bugün savunma sizi şampiyon yapar. Şu ana kadar oynadığımız 4 müsabakada savunma kalitesinin biraz daha ön planda olduğunu görüyorsunuz. Ben savunmaya değer veren ancak ofansif atakları sınırlayan bir teknik adam değilim. Asla savruk bir anlayışı kabul etmem. Şu anda savunmada güçlü bir rekabet var. Bu rekabetten çok olumlu çıkacağız. Sadece biraz sabırlı olmalıyız. Bosingwa ve Aykut Demir gibi iki kaliteli oyuncu bize katıldı. Bu oyuncuların getireceği rekabet enerjisinin bize çok olumlu yansıyacağını düşünüyorum. Daha iyi seviyeye geleceğiz" dedi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor