AİHM'nin reddetmesi beklenen bir karardı

Trabzonsoır’un Avrupa İnsan Hakları (AİHM) yaptığı şike başvurusu yanlıştı.Trabzonspor hak ettiği şampiyonluk kupası Futbol Federasyonu tarafından verilmeyince olayı geçtiğimiz ay AİHM taşımıştı.Trabzonspor’un AİHM’e şike süreci i ile başvuru yapmasını Ta

AİHM'nin reddetmesi beklenen bir karardı

Trabzonsoır’un Avrupa İnsan Hakları (AİHM) yaptığı şike başvurusu yanlıştı.

Trabzonspor hak ettiği şampiyonluk kupası Futbol Federasyonu tarafından verilmeyince olayı geçtiğimiz ay AİHM taşımıştı.

Trabzonspor’un AİHM’e şike süreci i ile başvuru yapmasını Taşralı Avukatlar uygun bulmazken, İstanbul’da ki Avukatlar Trabzonspor Başkanı’nı müracaat etmesi doğrultusunda ikna etmişlerdi.

Türkiye ve Uluslar arası futbol kurumları şikeyi karara bağlamadan Trabzonspor’un Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne başvurmasının zaman ve zaruriyet açısından doğru olmayacağı,Trabzonl'da konuşulrken  altı yıl 3 ay ceza yiyen Aziz Yıldırım'ın tahliyesini hukuki başarı ve beraat etmiş gibi lanse edildiği bir ortamda böyle bir kararın da suistimal edilebileceği noktasında uyarılarda bulunulmuştu.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin Trabzonspor’un müracaatının zaman ve zaruriyet açısından doğru olmayacağı için reddetmesinin oldukça güçlü bir seçenek olduğunu söyleyen Avukatlar, böyle bir durumda şike sürecine vakıf olmayanların Psikolojik olarak etkileneceği konusunda uyarılarda bulunmuşlardı. Tüm bu uyarılara karşın İstanbul’da bulunan Avukatlar Sadri Şener’i  AİHM’sine müracaat etmesi doğrultusunda ikna ettiler.

Beklenen Karar:

Sonuç olarak (AİHM) Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi beklenen kararı verdi ve Trabzonspor’un zaman ve zaririyet açısından doğru olmayan bir zeminde yaptığı Müracaatını beklendiği gibi “Usülüne uygun değil” gerekçesiyle reddetti.

Şimdi Ne olacak:

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin beklenen bu kararının yürütülen şike sürecini hiçbir şekilde etkilemeyeceği ve hiçbir olumsuz etkisinin de olmadığı da hukukçular tarafından ifade edildi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor