“Adalet yoksa futbolda yok”

 54 haftadır başta İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Trabzon, Rize, Adapazarı ve Antalya’da sürdürülen Temi Futbol Eylemleri dur durak bilmiyor. Eylem bu kez de Türklerin en yoğun yaşadığı bilinen Belçika’nın Brüksel şehrine sıçradı. Turkish Fair Platform’u

“Adalet yoksa futbolda yok”

 

54 haftadır başta İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Trabzon, Rize, Adapazarı ve Antalya’da sürdürülen Temi Futbol Eylemleri dur durak bilmiyor. Eylem bu kez de Türklerin en yoğun yaşadığı bilinen Belçika’nın Brüksel şehrine sıçradı.
 
Turkish Fair Platform’un Frankfurt, Viyana, Berlin, Nyon ve Zurih’te düzenlediği eylemlerden sonra, Avrupa’da gündeme oturan Temiz Futbol Eylemleri şimdiki durağı Belçika'nun Brüksel şehri. Belçika’da yaşayan Türkler ve özellikle de Belçika TS’lular Derneği’nin de destek vereceği eylem hakkında, eylem düzenleme komitesi adına bir açıklama yapan Vira Avrupa temsilcilerinden İbrahim Uzunosmanoğlu şu ifadeleri kullandı:
 
3 Temmuz 2011 sabahı Türkiye Futbolunun kirli yüzü Türk Emniyet Teşkilatı'nın, titizlik içerisinde aylar süren operasyonu sonucunda tüm çıplaklığıyla açığa çıkarıldığında, sadece sahada oynanan futbolu seven, gerçek futbolseverlerin en büyük dileği de gerçekleşecek sanmıştık.
 
Ancak süreç beklenildiği gibi ilerlemedi. ''Futbolun kirli yüzü'' bu çamurdan da beslenmeye devam etti. Türkiye Futbol Federasyonu üst üste hukuksal kuralları çiğneyerek, çiğneyemediği yerlerde kanunları istediği şekle sokarak açığa çıkan kirli yüzü yeniden aramızda barındırmaya devam etti.
 
Sayın Platini’nin “Sıfır Tolerans” sloganı ile ifade etmeye çalıştığı futboldaki temiz iklimi ilk önce UEFA ihlal etmiştir ve dünyadaki en büyük şike operasyonunu görmezden gelmiştir ve görmezden gelmeye devam etmektedir. Bu duruma seyirci kalan FİFA’da en az UEFA, kadar bu konudan sorumludur.
 
Futbolun sadece sahada oynanmasını isteyen temiz futbol gönüllüleri olarak Avrupa’da yaşayan tüm TEMiZ FUTBOL isteyen herkesi bu eyleme katılmaya davet ediyoruz!
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler