| Keşfet
Sosyal Gündem Resmi İlanlar
Spor Yayın tarihi: 30 Ağustos 2010 16:22

9 parmaklı basketbolcu

Zalgiris Kaunas takımında forma giyen 24 yaşındaki forvetin sol elinin üçüncü parmağı çocukluğunda geçirdiği bir kaza yüzünden yok.Martynas Pocius, 12 yaşındayken elini metal kesme makinesine kaptırdı ve üç parmağı koptu. Doktorlar şans eseri iki parmağın

Zalgiris Kaunas takımında forma giyen 24 yaşındaki forvetin sol elinin üçüncü parmağı çocukluğunda geçirdiği bir kaza yüzünden yok.

Martynas Pocius, 12 yaşındayken elini metal kesme makinesine kaptırdı ve üç parmağı koptu. Doktorlar şans eseri iki parmağını kurtarmayı başardı.

Pocius, yaşadığı bu talihsiz kazaya rağmen basketbol sevdasından vazgeçmedi. Lise yıllarında gittiği ABD'de, ülkenin en önemli üniversitelerinden biri olan Duke'a seçildi, dört sezon boyunca önemli sakatlıklar geçirdi ve geçtiğimiz sezon ülkesine döndü.

Zalgiris Kaunas formasıyla Avrupa Ligi'nde 8.1 sayı, 2.1 ribaunt, 1.4 asist ortalamaları tutturan 1.96 boyundaki basketbolcu, Litvanya Ligi'nde ise 10.9 sayı, 2.6 ribaunt, 1.8 asistle oynadı.

Pocius dokuz parmaklı olmasına rağmen, şut atarken ve top sürerken sorun yaşamıyor.

 

Yorumlar (0)

Yorum Yaz

Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!