80 yaşında Avrupa şampiyonu oldu

 İSPANYA'nın San Sebastian kentinde yapılan 9'uncu Avrupa Veteranlar Atletizm Salon Şampiyonası’na 39 kişi ile katılan İzmirli 80 yaşındaki Hikmet Kandeydi, yüksek atlamada altın madalya kazandı. Türkiye masterleri, EXPO 2020 İZMİR tanıtımı görevini de üs

80 yaşında Avrupa şampiyonu oldu

 

İSPANYA'nın San Sebastian kentinde yapılan 9'uncu Avrupa Veteranlar Atletizm Salon Şampiyonası’na 39 kişi ile katılan İzmirli 80 yaşındaki Hikmet Kandeydi, yüksek atlamada altın madalya kazandı.
 
Türkiye masterleri, EXPO 2020 İZMİR tanıtımı görevini de üstlendi. Şampiyonaya 53 ülkeden 3375 veteran atlet yarışmacı olarak katıldı. İzmir EXPO 2020 standının kurulduğu alanda farklı dillerde basılmış yayınlar dağıtıldı. İzmir’in EXPO adaylığı anlatıldı. EXPO 2020 İzmir formalarıyla yarışan Türk Milli Takımı 80 yaş erkeklerde altın madalya da kazandı. Hikmet Kandeydi cirit atmada gümüş, uzun atlamada bronz ve yüksek atlamada altın madalya aldı. Avrupa şampiyonu olan Hikmet Kandeydi, "İzmir’in EXPO 2020’ye aday olması, sağlık temas nedeniyle bizi desteklemesi açıkça motive etti. Sayın Valimiz Mustafa Cahit Kıraç’a altın madalya götürelim dedik" diye konuştu.
 
80 yaş 3 adım atlamada Nuri Sabuncu ise Avrupa 2'ncisi olarak gümüş madalya kazandı.
 
İzmir Masterler Atletizm Kulübü Derneği Başkan Av. Aycan Kurtcan, "Şampiyona süresince ülke delegelerinin yoğun ilgisi, İzmir şehrine olan merakları hepimizi çok mutlu etti. 35 yaş üstü olan ve her biri farklı meslek, sosyal hayat ve kültüre sahip olan 53 ülkeden yaklaşık 10 bin kişiye yaptığımız tanıtım ile EXPO 2020 adaylık çalışmalarına katkıda bulunduğumuz için mutluyuz ve gururluyuz" dedi. Şampiyona devam ediyor.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor