8 Antrenör yapamadı Denizli yaptı

 PTT 1'inci Ligi'nin bitimine 2 hafta kala Spor Toto Süper Lige yükselmeyi garantileyen başarısızlık antrenörle kesildi  Türkiye liglerinde son 10 yılda en fazla antrenör değişikliği yapan kulüplerden biri olan Çaykur Rizespor, önce Süper Lig, ardından da

8 Antrenör yapamadı Denizli yaptı

 

PTT 1'inci Ligi'nin bitimine 2 hafta kala Spor Toto Süper Lige yükselmeyi garantileyen 
başarısızlık antrenörle kesildi 
 
Türkiye liglerinde son 10 yılda en fazla antrenör değişikliği yapan kulüplerden biri olan Çaykur Rizespor, önce Süper Lig, ardından da 1'inci Lig'de mücadele ettiği 2002-2012 yılları arasında 20 farklı çalıştırıcıyla çalıştı. Çaykur Rizespor, son 5 yıldır mücadele ettiği 1'inci Lig'de 8 antrenör değiştirdi. 2008-2009 sezonundan itibaren 1'inci Lig'de mücadele eden yeşil mavili takımda Mustafa Denizli'den önce Engin Korukır görev yaptı. Başarısızlığın faturasının sürekli antrenörlere kesildiği Çaykur Rizespor'da Ümit Kayıhan, 1.5 yılla en uzun süre görev yapan çalıştırıcı oldu. Suat Kaya 3, Mehmet Şansal da 5 maç ile en kısa süre çalışanlar listesinde yer aldı. 
 
DENİZLİ İLE BAŞARI GELDİ 
 
Bu yıl sezona Engin Korukır ile başlayan Çaykur Rizespor'da alınan kötü sonuçların ardından devre arasında göreve 9'uncu teknik adam olarak Mustafa Denizli getirildi. İlk yarıyı 31 puanla lider olan Manisaspor'la gerisinde sıralanan Kayseri Erciyesspor, Adanaspor ve 1461 Trabzon'un gerisinde 27 puanla 5'inci sırada tamamlayan Çaykur Rizespor, Denizli yönetiminde ikinci yarıya hızlı başladı. 
 
Mustafa Denizli'nin takımın başında sahaya çıktığı 15 haftada yeşil mavili takım, 10 galibiyet, 2 beraberlik ve 3 mağlubiyet aldı, 32 puan topladı, ligin bitimine 2 hafta kala da Kayseri Erciyesspor'un 2 puan önünde Süper Lig'e yükseldi. 
 
"ANADOLU KÜLÜPLERİNE MODEL OLUŞTURDUK" 
 
Çaykur Rizespor Kulüp Başkanı Metin Kalkavan, hedefledikleri yer olan Süper Lig'e 5'inci yılın sonunda çıktıklarını belirterek geçen sürede kurumsallaşma adına çok emek verdiklerini söyledi. Türkiye'de özellikle Anadolu kulüpleri için uygulanacak bir model oluşturduklarını ifade eden Başkan Kalkavan, "Çok keyifli işler yaptık ama çok zorluklarda çektik. Geçen yıl son maçta Süper Lig şansımızı kaçırmıştık. Ama hedefimizden kopmadık ve bu yıl başardık. Bu başarı tüm dünyadaki Rizelilere hayırlı olsun" dedi. 
 
"MUSTAFA DENİZLİ İLE DEVAM EDECEĞİZ" 
 
Elde edilen başarıda Mustafa Denizli'nin büyük payı olduğunu ifade eden Başkan Kalkavan, sözlerini şöyle sürdürdü: 
 
"Çok farklı bir teknik adam. Kendisini canı gönülden tebrik ediyoruz. Bizi seçmesi ve beraberce başarmamız adına teknik ekibini tebrik ediyoruz. Çok emek verdiler. Mustafa Denizli ile 1.5 yıllık anlaşmamız var. Önümüzdeki yılda Mustafa Denizli ile birlikte olacağız. Birkaç hafta sonra yeni projelerini duyacaksınız. Mustafa Denizli varsa büyük hedefler vardır. Onun için bu seferki hedeflerimiz farklı." 
 
"ENGİN KORUKIR'A TEŞEKKÜR" 
 
Sezona başladıkları Engin Korukır'a da teşekkür eden Başkan Kalkavan, bu konuda şunları söyledi: 
 
"Sezona iyi başlamıştık. Sonra 3 önemli oyuncumuz sakatlandı. Forvet hattımızın neredeyse yüzde 80'i gitti. Engin Korukır da çok emek verdi. Bizde çok emeği var. Ona da candan teşekkür ediyorum. Ama ligde bir inişe geçtiğimizde bıraktı. Ben başkan olarak hiçbir atrenörümüzü göndermedim. İlk devreyi 5'inci sırada bitirdiğimiz için durumumuz biraz farklı noktaya geldi." 
 
"DENİZLİ İLE ÇOK CİDDİ VİTES BÜYÜTTÜK" 
 
Çok ciddi bir vites büyümesi ile devre arası Mustafa Denizli ile anlaştıklarını haırlatan Başkan Kalkavan, " Mustafa Denizli, kariyerini bizim tartışabileceğimiz bir hoca değil. Bilgisi, becerisi çok farklı. Futbola biz karışmadık o da kulübe karışmadı. Biz ona misafirliğe gittik. Bu başarılı bir ekip olayı" dedi. 
 
"BAŞBAKANIMIZ CANI GÖNÜLDEN DESTEKÇİMİZ" 
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Süpes Lig'e yükselişlerinden sonra arayarak kendilerini ve teknik ekibi tebrik ettiğini vurgulayan Başkan Kalkavan, son olarak şunları söyledi: 
 
"Canı gönülden destekçimiz olarak kendisine teşekkür ettik. Ona layık bir takım yarattığımız, örnek bir kulüp oluşturduğumuza inanıyorum. Sadece şampiyonlukla değil sahadaki duruşu ile, fair play ruhu ile, açık ara önde olan çok az kartla, rakibine çok az sertlikle bir başarı geldi. Gerçekten sahada örnek bir ekip olduk."

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor