"50 Milyon Dolar hibe ettim!"

 Trabzonspor Başkanı Sadri Şener TRT3’de  spor programına katılarak çarpıcı açıklamalarda bulundu. Trabzonspor’a yöneticiliği döneminde 40-50 milyon dolar hibe ettiğini söyleyen Başkan Şener, mali kongrede ibra edilememe gibi sorunlar karşısında, şimdi bu

"50 Milyon Dolar hibe ettim!"

 

Trabzonspor Başkanı Sadri Şener TRT3’de  spor programına katılarak çarpıcı açıklamalarda bulundu. Trabzonspor’a yöneticiliği döneminde 40-50 milyon dolar hibe ettiğini söyleyen Başkan Şener, mali kongrede ibra edilememe gibi sorunlar karşısında, şimdi bu rakamlar sonrası ‘utanmadan, arlanmadan, sıkılmadan, el kaldırarak ibra etmediğini söyleyeceksin bu olmaz’ şeklinde konuştu.

“Ciddi bir teminatı olmayan borcumuz yok”

Trabzonspor’un hisselerinin düşmesi ve mali konularla ilgili de soruları yanıtlayan Başkan Şener, şu şekilde konuştu:

“Karşılığında ciddi bir teminatı olmayan borcumuz yok. Bu çevrilebiliyor. Ondan bir sıkıntı yok. İstediğimiz transferi yapabiliriz. Ya da stop ederiz. Hiç transfer yapmayız 2 yıl içinde biteriz.

Hisse senetlerinden bir kısmı sattık. Bu kulüp benden önce borsaya açıldı. Borsa’ya açılmanın gayesi vardır. Para almak borç ödemek. Spor olsun diye açılmıyorsun. Sonra iki şirketi birleştirdik. Şuan temettü ödemiyoruz. Bundan sonra elimizde kalan senetleri finansman için istediğimiz zaman kullanabiliriz. Sonra alabilirsin. Hisse senetleri sattım. Evet sattım bazen de alıyoruz. Çok pahalı ucuz sattım bunların hepsi doğal normal”

“0 yabancı ile zor oynarsın”

1461 Trabzon ile ilgili konuşan Başkan Şener, “Ben de Trabzonspor kulübünün bahsedilebilir olması kendi oyuncuları ile bu başarıları elde etmesidir. Ama günümüze geldiğimizde bunu uygulayabilir miyiz? Böyle bir ışık göründü, Ama bugüne kadar yine bizim alt yapımız vardı. 1461 böyle başarı çıktı ama bu hocadan da geliyor. Belki hocayı geç seçtik.

0 yabancı ile çok zor oynarsın. 70 milyonluk ülkede sol bek Türk bulamıyorsun. Buluyorsun ama 4 tane şampiyonluğa oynayan takımda yok” dedi.

“Şakar ile hiçbir sorunum yok”

 Başkan Şener, sözlerinde Asbaşkan Nevzat Şakar ile de hiçbir sorunlarının bulunmadığını aktararak: ‘Kendisi futbolu, Trabzon’u çok iyi biliyor, işi Trabzon’da kendisiyle sorunumuz yok, o beni bazen eleştiriyor, ben de onu bazen eleştiriyorum, ancak sıkıntımız yok, bugün 3 kez görüştük’ şeklinde konuştu. LİG TV’yi de eleştiren Şener: ‘Tolunay hocamızın imza törenini yayınlayamadı, sanırım o sırada Drogba’nın tuvalete gitmiş olmalı’ ifadesini kullandı.

“Gümrükçüoğlu çok iyi başkan”

Burak, Selçuk ve Umut’un gidişine açıklık getiren Sadri Şener: ‘Sözleşmelerini menajerler yazdırıyor. Bedelsiz gitmesinler diye siz de sözleşmelerine rakam yazıyorsunuz. Bir de tercih meselesi kolay değil. Onur’un da böyle sözleşmesi bitiyor.’ dedi.

 

Trabzon Belediyesi ile ilgili soruyu da yanıtlayan Şener, Başkan Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nu kast ederek: ‘Kendisi çok çalışkan bir insan, bir dediğimizi iki etmiyor, ilişkilerimiz çok iyi’ dedi.

“Colman çok ilginç bir oyuncu”

Şener, takımdan kimden heyecan duyuyorsunuz şeklindeki soruyu: ‘Alanzinho’yu beğeniyorum, ancak ona sakın yerde yatma hakem vermez diyorum, kendisi iyi bir oyuncu. Colman da sessiz sakin ilginç bir oyuncumuz’ sözleriyle yanıtladı.

“Hocalar çok iyi para kazanıyor”

Türkiye’de hocaların hazırı oynattığını kaydeden Şener, bu noktada Şenol Güneş, Fatih Terim ve Mustafa Denizli’yi de eleştirerek, “Hocaların hepsi genelde hazır olanı oynatıyor. Hoca sonunda çok iyi para kazanıyor. Bütün hocalara gidiyor bu laf. Benim artık başkanlık yapmamam lazım. Daha genç arkadaşlara yer açmam lazım. Onlarında artık genç arkadaşlara yer bırakmaları lazım. Onların parasal durumları iyi. Yeni jenerasyon gelmeli” diye konuştu.

“Ben bu takıma kaç lira verdim?”

İbra edilmekten korkup korkmadığı şeklinde ki soruya ise Başkan Şener, “İbra edilmemekten korkmuyorum. İbra etmiyorsun sonra mahkeme açan olmuyor. Mali kongrede seni beğenmiyorum deyip ibra etmemek yanlış bir şey. Kırgınlık yapıyor camialarda. Ben kendim için söyleyeyim. Ben bu kulübe bugün ki para değerleri ile 40-50 milyon hibe etmişim. Şimdi benim niye ibra etmeyeceksiniz.

Siz o zaman çocuktunuz. Faruk Özak geldi benden sonra başkan oldu. Ben bir mektup yazdım hibe ettim. Benden başka hibe eden yok. Mehmet Ali Yılmaz da hibe etmedi. Ben değil bunu defterler söylüyor” dedi.

“Rize komşumuz”

Sercan ve Eren’in satılmasına ise esprili bir yanıt veren Başkan Şener, “Sercan ve Eren’İ bizim komşu kulübümüz Rize’ye verdik. Rize’ye gelen her takım Trabzon havaalanına inme mecburiyeti var. Onların da şampiyon olmasını istiyorum” dedi.

“Akşam gazetesine bozuk attı”

Trabzon’a yabancı oyuncuların gelmek istemediğini belirten başkan Şener, yeni dönem için transfer politikasının şekillendiği, ne ilişkin açıklamalar yaptı. Bu sırada Fenerbahçe lehine yayınları ile tanınan Akşam Gazetesi Spor Müdürü Hakan Yaşar’ın “Trabzonspor 30 yıldır şampiyon olamıyor” şeklinde ki sorusunu kesen Başkan Şener, “Öyle değil. Şampiyon olduk. Hakan ondan sonra niye bana yardım etmiyorsun akşamları dersin” şeklindeki çıkışına ise Yaşar, “Federasyon henüz işlemediği için diyelim başkanım” şeklinde çevirmesi ise dikkat çekti.

“Hakemleri değil beni kazanın mesajı verdi”

Hakemlerle ilgili de ilginç eleştiriler yapan Şener, MHK’ye, ‘Hakemleri değil beni kazanın mesajı verdi ve şöyle konuştu: ‘Hakan Ceylan’dı sanırım yine 1461 maçına vermişler, kazanmak için mi yapıyorlar, Zekeriya’yı severim (MHK Başkanı Zekeriya Alp), aynı şekilde Yücel Okçuoğlu. Ancak inat yapıyorlar maç verip kazanmak yerine 4 maç dinlendir anlasınlar, onların yerine beni kazan.’ Emekli olmayı düşünmediğini ifade eden Şener pişman olduğu şeylerin de olduğunu açıklayarak sözlerini tamamladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor