Bakan Dinçer açıkladı: Atama bekleyen öğretmen sayısı 236 bin
Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, atama bekleyen potansiyel öğretmen adayı sayısının 236 bin 895 olduğunu, Türkiye genelindeki toplam öğretmen ihtiyacının ise 116 bin 317 olarak belirlendiğini açıkladı.
Dinçer, Sebahat Tuncel’in soru önergesine verdiği yazılı yanıtta, 2010-2011 döneminde KPSS’ye girerek atama bekleyen aday sayısına ilişkin güncel verileri paylaştı.
Öğretmen ihtiyacı MEBBİS verileriyle belirlendi
Bakan Dinçer, 29 Mayıs tarihli Milli Eğitim Bakanlığı MEBBİS Norm İşlemleri Modülü verilerine göre, farklı branşlarda toplam öğretmen ihtiyacının 116 bin 317 olduğunu ifade etti.
Ağustosta 40 bin öğretmen atanacak
Açıklamada, ağustos ayındaki atama döneminde 40 bin öğretmenin göreve başlatılmasının planlandığı belirtildi. Dinçer, bu atamalarla birlikte öğretmen ihtiyacının önemli bir bölümünün karşılanmasının hedeflendiğini kaydetti.
Ücretli öğretmen sayısı 52 bini aştı
İl ve ilçe milli eğitim müdürlükleri tarafından ihtiyaç doğrultusunda görevlendirilen ücretli öğretmen sayısına da değinen Dinçer, 29 Mayıs itibarıyla bu sayının 52 bin 616 olduğunu bildirdi.
Sözleşmeli öğretmen uygulaması sona erdi
Bakan Dinçer, 4 Haziran 2011 tarihinden itibaren sözleşmeli öğretmen görevlendirmesine son verildiğini belirtti. Açıklamada, kadro tahsisleri doğrultusunda yapılan atamalara rağmen ihtiyacın karşılanamadığı il ve ilçelerde ücretli öğretmen görevlendirmesine devam edilebildiği ifade edildi.
Dinçer ayrıca, Ağustos 2012 atama döneminde de 40 bin öğretmen atamasının planlandığını kaydetti.
