4 gol çizgisi teknoloji kullanılacak

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA), 4 gol çizgisi teknolojisi (GLT) sistemi arasından Alman ''GoalControl-4D''yi seçti. Sistem, ilk olarak 2013 Konfederasyonlar Kupası'nda kullanılacak..FIFA'nın internet sitesinde yer alan açıklamaya göre,

4 gol çizgisi teknoloji kullanılacak

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA), 4 gol çizgisi teknolojisi (GLT) sistemi arasından Alman ''GoalControl-4D''yi seçti. Sistem, ilk olarak 2013 Konfederasyonlar Kupası'nda kullanılacak..

FIFA'nın internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, 4 ayrı GLT arasından, geçen ay başında lisans verilen Almanya firması GoalControl GmbH'nin sistemi ''GoalControl-4D''de karar kılındı. 
 
Almanya'nın Düsseldorf ve Gelsenkirchen kentlerindeki statlarda FIFA'nın 2 ay önce test ettiği sistemde, iki takımın da golünü kaydedebilecek özelliğe sahip yüksek hızlı 14 kamera bulunuyor. 
 
Sistem, gol çizgisine yaklaşan topun pozisyonunu, sürekli ve otomatik bir şekilde X, Y ve Z koordinatlarını kullanarak üç boyutlu yakalıyor. Top, çizgiyi tamamen geçtiğinde merkez analiz birimi, hakemin saatine 1 saniyeden de az bir sürede şifreli sinyal gönderiyor. Sistem, standart kalelerin ve topun kullanıldığı maçlarda başarılı sonuçlar veriyor. 
 
Bu arada FIFA, daha önce 3 gol çizgisi teknolojisini denemişti. Almanya projesi olan ve manyetik alana dayalı sistemler ''GolRef'' ve ''Cairos'' ile İngiltere orijinli ''Kartal gözü (Hawk-Eye)'' sistemi, çeşitli maçlarda test edilmişti. 
 
İlk olarak Konfederasyonlar Kupası'nda kullanılacak 
 
FIFA'nın açıklamasında, ''GoalControl-4D'' sisteminin, bu yaz Brezilya'da yapılacak FIFA Konfederasyonlar Kupası'nın resmi GLT sağlayıcısı olacağı belirtildi. 
 
Sistem, söz konusu organizasyonda ihtiyaçları karşılarsa, 2014 Dünya Kupası'nda da kullanılacak. 
 
Alman GoalControl GmbH firmasıyla ilerleyen günlerde görüşecek FIFA yetkilileri, sistemin statlara ne zaman yerleştirileceği konusunda karara varacak. 
 
FIFA Konfederasyonlar Kupası öncesinde, ev sahibi Brezilya'da teknolojiyi tanıtıcı bir basın toplantısı düzenlenecek. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor