27 futbol topu ile hayatı değişti

Futbola Karşıyaka Spor Kulübü altyapısında başlayan ve üniversite sınavını kazanmasının ardından futbolu bırakma noktasına gelen Çaykur Rizespor'un defans oyuncusu Orhan Ovacıklı'nın hayatı 4 yıl önce, Bigaspor'dan 27 futbol topu karşılığında Bandırmaspor

27 futbol topu ile hayatı değişti
Futbola Karşıyaka Spor Kulübü altyapısında başlayan ve üniversite sınavını kazanmasının ardından futbolu bırakma noktasına gelen Çaykur Rizespor'un defans oyuncusu Orhan Ovacıklı'nın hayatı 4 yıl önce, Bigaspor'dan 27 futbol topu karşılığında Bandırmaspor'a transfer olmasıyla değişti
 
Futbolu bırakmayı düşündüğü bir dönemde Bigaspor'dan 27 futbol topu karşılığında Bandırmaspor'a transfer olan, ardından da Çaykur Rizespor'a transfer edilen başarılı defans oyuncusu Orhan Ovacıklı, Süper Lig'de oynayacak olmanın heyecanını yaşıyor.
 
Futbolcu Orhan Ovacıklı, yaptığı açıklamada, Karşıyakaspor altyapısında futbol oynadığı dönemde Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesini kazanmasının hayatında dönüm noktası olduğunu belirtti.
 
Tercihini futbol ya da eğitimden yana yapmak zorunda olduğu bir dönem yaşadığını ifade eden Ovacıklı, ''Kendi adıma istemeye istemeye de olsa üniversiteyi tercih ettim. Aile, çevre, öğretmen baskısı tercihimde etkili oldu. Futbolu üniversiteye başlayınca açıkçası bırakmıştım. Biga'da üniversiteye başladım. Okulumuzun beden eğitimi öğretmeni, Bigaspor'un yardımcı hocasıydı. Okulda top oynadığım dönemde 'gel Bigaspor'da oyna, okul harçlığını da çıkarırsın' dedi. Benim de içimde halen futbol hevesi vardı. Beklentim yoktu ama futboldan kopamıyordum. Kabul ettikten sonra amatör ruhla beklentisiz oynadım" dedi.
 
Ovacıklı, Bandırmaspor ile dört yıl önce hazırlık maçı yaptıklarını vurgulayarak, ''Oynadığım hazırlık maçında dikkatlerini çektim. Bandırmaspor yönetimi beni transfer etmek istedi. 27 futbol topu karşılığında Bandırmaspor'a transfer oldum. Bu benim için bir şansttı. Bu fırsat ayağıma gelmişken kabul ettim. Bandırmaspor'un Bigaspor'a verdiği 27 futbol topu karşılığında Bandırmaspor'a transferim gerçekleşti ve ilk sezonumda Spor Toto 3. Lig'den Spor Toto 2. Lig'e yükseldik. Geçtiğimiz sezon ise Çaykur Rizespor'un teklifi geldi ve kabul ettim. Burada da ilk yılımda Spor Toto Süper Lig'e yükseldik. Bütün katagorilerde oynadım. Bu sezon inşallah Süper Lig'de oynayacağım'' diye konuştu.
 
Ovacıklı, Bigaspor'dan Bandırmaspor'a transferinde verilen 27 futbol topunun özel bir anlamı olmadığını, söz konusu transferden ücret almadığını ifade etti.
 
Futbolu bırakma noktasına gelmişken şimdi Süper Lig'de oynayacak olmayı hayal dahi etmediğini dile getiren Ovacıklı, şöyle devam etti:
 
"Şans ayağıma kadar geldikten sonra çok çalıştım, mücadele verdim. Açıkçası günümüz şartlarında en alttan başlayıp en yukarı çıkabilmek gerçekten çok zor. Böyle bir şey beklemiyordum. Allah 'yürü ya kulum' dedi ve bu günlere geldim. Ailem de artık benimle birlikte ve destekliyorlar, onlar da çok mutlu. İlk zamanlar eğitimime ağırlık vermemi istemeleri doğruydu. Açıkçası üniversiteye gitmesem, orada keşfedilmesem belkide futbolda bu noktlara ulaşamayacaktım. Karşıyaka'da futbola devam etsem bu noktalara gelemeyebilirdim. Her şey hayatın bir parçası olarak gelişti."
 
-"Bu ligde ilk defa oynayacağım"
 
Süper Lig'in kendisi için ayrı önemi olduğunu anlatan Ovacıklı, "Bu ligde ilk defa oynayacağım. Çaykur Rizespor beş yıl aradan sonra Süper Lig'de mücadele verecek. Hedefimiz bu ligde kalıcı olmak ve üst sıraları zorlayabilmek. İyi bir kadromuz var ve ligin başlamasına az bir zaman kaldı. Her şey inşallah iyi olur. Benim için de çok farklı bir heyecan olacak" dedi.
 
Geçtiğimiz sezon Çaykur Rizespor'un PTT 1. Lig'den Spor Toto Süper Lig'e yükselmesinde büyük rol oynayan Ovacıklı, sezondaki 34 maçın tamamında görev almıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor