2. ve3. Lig'de maçlar başlıyor

2012-2013 Sezonu Spor Toto 2. ve 3. Lig, bu hafta sonu oynanacak karşılaşmalarla başlayacak.Türkiye Futbol Federasyonu, 8 ve 9 Eylül 2012'de oynanacak karşılaşma başlayacak Spor Toto 2.Lig ve Spor Toto 3.Lig öncesinde önemli yenilik ve değişiklikleri haya

2. ve3. Lig'de maçlar başlıyor

2012-2013 Sezonu Spor Toto 2. ve 3. Lig, bu hafta sonu oynanacak karşılaşmalarla başlayacak.

Türkiye Futbol Federasyonu, 8 ve 9 Eylül 2012'de oynanacak karşılaşma başlayacak Spor Toto 2.Lig ve Spor Toto 3.Lig öncesinde önemli yenilik ve değişiklikleri hayata geçirdi. TFF Yönetim Kurulu'nun kararı ile bu yıl da, her 2 ligde yer alan toplam 88 profesyonel takımın otel, yemek gibi deplasman giderleri karşılanacak ve kulüpler önemli bir mali yükümlülükten kurtarılacak.

Her 2 ligle ilgili Spor Toto geliri haricinde isim haklarından elde edilen 5'er milyon liralık gelir de, bu ligdeki takımlara aktarılacak. Böylece kulüp başına çok önemli bir gelir kalemi yaratılmış olacak.

Bunun yanı sıra Spor Toto 2.Lig ve Spor Toto 3.Lig'deki tüm kulüplere belli sayıda maç ve antrenman topu gönderildi. Ayrıca bu 2 ligde yer alan takımlar, Ziraat Türkiye Kupası'nda mücadele edecek.

Spor Toto 2. Lig'de 34 takım mücadele edecek

Spor Toto 2. Lig'de bu sezon 34 takım, 17'şerli olarak Beyaz ve Kırmızı grupta mücadele edecek. Çift devreli lig usulüne göre oynanacak karşılaşmalar sonunda, gruplarını 1. sırada tamamlayan 2 takım direkt olarak PTT 1. Lig'e yükselirken, gruplarında 16. ve 17. sıralarda yer alan 4 takım, Spor Toto 3. Lig'e düşecek. Çift devreli lig müsabakaları sonunda gruplarında 2., 3., 4. ve 5. sırayı alan takımlar, PTT 1. Lig'e yükselecek 3. takımın belirleneceği Play-Off müsabakalarına katılacak. Tek maç eleme usulüne göre tarafsız sahada oynanacak Play-Off müsabakaları sonunda oynanacak final maçını kazanan takım PTT 1. Lig'e yükselecek.

Spor Toto 3. Lig'de 54 takım mücadele edecek

Spor Toto 3. Lig'de bu sezon 54 takım, 18'erli olarak 3 ayrı grupta mücadele edecek. Çift devreli lig usulüne göre oynanacak karşılaşmalar sonunda, gruplarını 1. sırada tamamlayan 3 takım direkt olarak Spor Toto 2. Lig'e yükselirken, gruplarında 16., 17. ve 18. sıraları alan üç gruptaki 9 takım Bölgesel Amatör Lig'e düşecek. Çift devreli lig müsabakaları sonunda gruplarında 2., 3., 4. ve 5. sırayı alan takımlar, Spor Toto 2. Lig'e yükselecek son 3 takımın belirleneceği Play-Off müsabakalarına katılacak. Tek maç eleme usulüne göre tarafsız sahada oynanacak Play-Off müsabakalarını birinci sırada tamamlayan 3 takım daha Spor Toto 2. Lig'e yükselecek.

Spor Toto 2. ve 3. Lig 1. hafta programı şöyle:

sportoto_2_lig_1.jpg

3lig_1_2_grup_2.jpg

3lig_grup_3.jpg

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor