1.Sınıf Şikeciler

Futbolda şike iddiaları sürecini değerlendiren Alaattin Hatayoğlu, şike ahlaksızlığına karşı duruş sergileyen bir Trabzonspor camiasına ve taraftarına sahip olduklarını dile getirerek, “Başkanımız Hacı Osmanoğlu'nun federasyon toplantısında açıklamaları,

1.Sınıf Şikeciler
Futbolda şike iddiaları sürecini değerlendiren Alaattin Hatayoğlu, şike ahlaksızlığına karşı duruş sergileyen bir Trabzonspor camiasına ve taraftarına sahip olduklarını dile getirerek, “Başkanımız Hacı Osmanoğlu'nun federasyon toplantısında açıklamaları, Trabzonspor taraftarının beklediği açıklamalardı ve yüzde yüz Trabzonspor taraftarına şike sürecinde yapılan haksızlıkların bir başkaldırısıydı.
 
Trabzonspor taraftarları ve camiası aslında şikeden canı yanan, şike ahlaksızlığına karşı duruş sergileyen ve herkesin ortak sesiydi. 3 Temmuz’da ikinci yılını kutlayacağız. Şikeden hak edilmiş şampiyonluğumuzun nasıl Türkiye'nin gözü önünde gasp edildiğinin bir isyanıydı başkanımızın federasyondaki bu söylemleri. Ne yazık ki biz 2 yıldır beklediğimiz, hak ettiğimiz şampiyonluk kupasını alamadık. Hak edenler cezasını alamadı. Mahkemeler sonuçlandı. Bugün yüzde 100 suçlu bulunan Fenerbahçe Başkanı, diğer takımlar, futbolcular, teknik direktörler bunlar somutlaştığı halde ne yazık ki daha ahlaksız yapı futbolun içinde devam ediyor. Ceza almış insanlar futbolun içersindeler. Bunun üstüne birde Fenerbahçeli bir yöneticinin Ali Yıldırımın başkanımız hakkında sarf etmiş olduğu sözler asla kabul edilir değil” dedi. “
 
“BİR AYNAYA BAK”
 
Herkesin haddini bilerek konuşması gerektiğini söyleyen Hatayoğlu, “Trabzonspor başkanına söylenmiş her olumsuz kelime Trabzonspor camiasına söylenmiş olarak kabul ederiz ve bunu asla kabul etmeyiz. Kim söylerse söylesin, kimden gelirse gelsin bu anlamda ben ifade etmek istemiyorum. Üçüncü sınıf mafya söylemleri gibi bir ifade de bulunmuş Ali Yıldırım. Mafya biliyorsunuz, haksız kazanç elde edenlere denir. Bugün de kendilerini bir aynaya bakmalarını tavsiye ediyorum. Türk futbolunda şike damgası yemiş bir kulübün sözcüleri kalkıp Trabzonspor başkanına bu ifadeleri kullanması üzerine şunu derler adama: ‘Bir aynaya bak.’ Cümleler bulamıyorum bunlara cevap vermeye. Neden diyeceksiniz; her türlü ahlaksızlığı yapmışsınız 5 maç şike, 6 maç teşvikten yargılanmışsınız ve suçlu bulunmuş kulüp başkanlarınız ve yöneticileriniz. Şike yapmış olduğunuz başka kulüplerin başkanları, yöneticileri, teknik direktörleri ve futbolcularına kadar bunlar açık ortada iken Trabzonspor başkanına bu şekilde konuşmak bence, ‘hırsız kendi çaldığını kabul etmez başkasına iftira atar’ tabiri gibidir. Buda böle bir şey olsa gerek” ifadelerini kullandı.
 
“KENDİLERİ 1. SINIF ŞİKECİDİR”
 
Ali Yıldırım’a cevap veren Alaattin Hatayoğlu, “Bende bunlara şunu söyleyeceğim 3. sınıf gibi bir ifadeler kullanıldı ama dünya futbol arenasında, gerek UEFA, FIFA nezdinde Türk futboluna şike damgası vurdurulmuş bir kulübün sözcüsü Ali Yıldırım ve Aziz Yıldırım'ında kardeşi zannedersem. Kendileri de 1. sınıf şikecidir. Tescillenmiş bunu ben söylemiyorum mahkeme söylüyor. Pazartesi günü UEFA'nın vereceği bir karar var. Madem bu kadar temizsiniz 2 sene önce sizi Avrupa kupalarına almadılar Trabzonspor gitti. Muhtemelen tekrardan ceza alacaklar. Ali Yıldırım sözlerine dikkat etsin. Şunu söyleyeceğim mafya ne demek? Mafya olan bir insanın Trabzonspor kulüp başkanlığında ne işi var. Bu kelimeyi söylemek haddine değildir. Buradan vereceğim tek cevap kendileri 1. sınıf şikecidir. Başkanlarda bu konuda tescillenmiştir, başka da bu konuda söylenecek söz yoktur” diye konuştu.
 
“UEFA BEKLEMİYOR İŞTE, ŞİKENİN 1 NUMARASI FENERBAHÇE, 2 NUMARASI BEŞİKTAŞ”
 
Sabırla 2 senedir kupa beklediklerini anlatan Hatayoğlu şöyle devam etti:
 
“2 senedir Trabzonspor’a bir zulüm yapılmış durumda. Düşünebiliyor musunuz insanların evini basmışsınız buda ayyuka çıkmış ama hala daha ceza alan yok. Bence Trabzonspor taraftarları şu ülke de isyan etmesi gereken taraftarlarımız isyan etmiyor sabrediyor, şunu şöyle söyleyebiliriz içimize atmışız yapılan tüm bu eziyeti. Ne yazık ki şuana kadar kupamız verilmedi. UEFA ayağı var dediler, Yargıtay sonuçları var dediler bekliyoruz. UEFA beklemiyor işte şikenin 1 numarası Fenerbahçe ve 2 numarası Beşiktaş UEFA da disiplin kurulunda, cezalandırılmak için Pazartesi bekleniyor. Biz ülkemizde adaletin sağlanmasını bekliyoruz.
 
Suçlu kim olursa olsun cezasını çeksin, mağdur olanında mağduriyeti giderilsin. Biz demokratik olarak tepkimizi koyduk. Bugüne kadar hiçbir polis otolarını yakmadık, sağı solu dağıtmadık haklı olduğumuz davamız da dahil. Hakkımız olan bu kupa Trabzon’a gelmezse Kadıköy'de bir miting yaparız on binlerle yürürüz. Fenerbahçe miting yaptı 3500 kişi geldi biz yaparsak on binlerle sahaya çıkarız. Miting yerinin adresi neresi olursa olsun bu hiç önemli değil biz tepkimizi her yerde gösteririz."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler