1996'da F.Bahçelilerin yaptığı ahlaksızlıklara bakın

Tarık Daşgün, 1996’daki Trabzonspor-F.Bahçe maçı öncesinde büyük tartışmalar yol açan olaya açıklık getirdi.F.Bahçe’nin 1995-96 sezonu şampiyonu olmasını sağlayan 2-1’lik galibiyeti aldığı Trabzon maçı öncesi, saldırıda yaralandığı söylenen Aygün’ün kafas

1996'da F.Bahçelilerin yaptığı ahlaksızlıklara bakın

Tarık Daşgün, 1996’daki Trabzonspor-F.Bahçe maçı öncesinde büyük tartışmalar yol açan olaya açıklık getirdi.

F.Bahçe’nin 1995-96 sezonu şampiyonu olmasını sağlayan 2-1’lik galibiyeti aldığı Trabzon maçı öncesi, saldırıda yaralandığı söylenen Aygün’ün kafası başkan Ali Şen tarafından sardırılmıştı.  Aygün’ün oda arkadaşı Tarık, yıllar sonra gerçeği açıkladı: “Kafasına yumurta gelmişti ama kızarıklık bile yoktu. Durumu kurtarmak için kül tablasıyla kafasına vurdum. Sonra yine sargı sardık.”

TARIK Daşgün büyük bir yetenek olmasına rağmen Türk futbol tarihinde yıldızı parlayamadan sönen futbolcular arasında yer aldı. Fenerbahçe’ye 21 yaşında transfer olduğunda yer yerinden oynamıştı. Gençlerbirliği formasıyla bir sezonda 13 gol atan ve yaptığı asistlerle Türkiye’nin yeni starı olarak gösterilen Sarı Tarık sonraki yıllarda futbolundan çok çapkınlıkları ve saha dışı olaylarıyla iz bıraktı.

TRABZON HEDİYE ETTİ

“Parreira ile 1995-96 sezonunda büyük bir hava yakaladık ve gerçek bir takım hüviyetine büründük. Herkes çok başarılı oynuyordu ancak o sezon yakaladığımız şampiyonluk bize Trabzonspor’un bir hediyesidir.”

“Trabzon’da oynadığımız şampiyonluk maçını hiç unutamam.. Bu kadar mantıksız bir futbol oynanamaz. Ben kalecimiz Rüştü’nün arkasında ilk 10 dakikadan itibaren ısınmaya başladım. Trabzonspor bir top oynuyor akıllara zarar. Bir de golü bulunca iki pas dahi yapamayan Fenerbahçe’nin üzerine yağmur gibi gelmeye devam ettiler. Direkten dönen toplar, karşı karşıya kaçan goller, Rüştü’nün hayatının maçını ortaya koyması onları durdurdu.”

ÖNCE OĞUZ, SONRA AYKUT

“Niye böyle yağmur gibi atak yaparsın ki. 1-0 sana yetiyor hatta beraberlik dahi yetiyor. Pas trafiğini çoğalt, Fenerbahçe’yi uyut ve şampiyonluğu kap. Ama o gün sanki 5-0 yapmak istediler. Oysa rakibin Fenerbahçe. Bunu nasıl unutursun?

“Taraftar sahaya adeta çökmüştü. Trabzon saldırdıkça pas yaptıkça ‘Oley’ çekiyorlardı. Oğuz düşürülünce frikikten durumu 1-1 yaptık. Ben oyuna sonlara doğru girdim. Erol orta sahadan bir topu kaptı ve ileri doğru taşıdı. Ben de ceza sahasında ön direğe doğru koşu yaptım. Trabzonspor’un stoperi ve liberosu beni marke etmek için yanıma koşu yaptı. O sırada arka taraf boşaldı. Erol topu boş bölgeye kesince Aykut Kocaman topla buluşup durumu 1-2 yaptı.”

ALİ ŞEN ÇOK AKILLI DAVRANDI

“O golde büyük payım vardır. Maç bittikten sonra 3 saat sahada ve soyunma odasında mahsur kaldık. Polis panzerleriyle havalimanına gittik ve askeri bir tesiste uyuyarak sabah uçağıyla İstanbul’a döndük. Ertesi hafta Van’ı yenip şampiyon olduk. O maç Trabzon’un teknik, taktik hatasıyla kaybedildi.”

“O maçın öncesinde başkanımız Ali Şen ve camia akıllı davandı. Önemli bir pskolojik avantaj sağlandı. Havalimanından itibaren takim otobüsü taşlandı. Rize sınırına gelene kadar takım otobüsünde tek sağlam cam dahi kalmadı hepsi kırıldı.”

OĞLUM, BİR ŞEYLER YAPMALIYIZ

“Aygün’ün kafasına bir yumurta isabet etti ama hiçbir iz yoktu. otele yerleşince bütün televizyon kanalları alt yazıyla Fenerbahçeli futbolcuların Trabzon da saldırıya uğradığını otobüsün camlarının kırıldığını Aygün’ün de kafasından yaralandığını geçmeye başladı. Aygün benim oda arkadaşımdı. Ama kafasına dikkatli baktığımda kızarıklık dahi olmadığını gördüm.”

“Aygün’e ‘Olğum bir şeyler yapmalıyız yoksa tüm olayların sebebi senin olduğun yazılıp çizilir. Futbol hayatın biter’ dedim.

“Aygün’e birez dişini sıkmasını tembihleyip otel odasındaki cam kül tablasını elime aldım ve var gücümle yumurtanın geldiği yere vurdum. Aygün’ün kafası şişti. Ardından sargıya alıp yazılanları doğru çıkardık. Başka çaremiz yoktu.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor