"1461'in başarısı tesadüf değil"

1990 doğumlu Barış Memiş, Trabzonspor alt yapısından yetişen Trabzonlu bir futbolcu. 18 yaşına basmadan dönemin teknik direktörü Ersun Yanal tarafından A Takım kadrosuna dahil edilen Barış, Trabzonspor A Takımıyla 2 yıllık sözleşme imzaladıktan sonra çıkt

"1461'in başarısı tesadüf değil"

1990 doğumlu Barış Memiş, Trabzonspor alt yapısından yetişen Trabzonlu bir futbolcu. 18 yaşına basmadan dönemin teknik direktörü Ersun Yanal tarafından A Takım kadrosuna dahil edilen Barış, Trabzonspor A Takımıyla 2 yıllık sözleşme imzaladıktan sonra çıktığı ilk karşılaşmada golünü attığında geleceğin yıldızı olarak görülmüş; hatta 2008 yılında Denizlispor kalesine attığı gol “yılın en güzel GOLÜ" seçilmişti.

Yaşadığı doping olayının hayatını çok etkilediğini ve bir çok şeyi erken yaşta öğrenmek zorunda kaldığını anlatan Barış bu konudaki düşüncelerini gözleri dolarak anlatmaya başlıyor: “Dopingin ne olduğunu bilmediğim için, herhalde halledilir diye düşünüyordum. O kadar rahattım ki, bunun bu kadar büyük bir olay olduğunu bilmiyordum, ilk defa başıma gelmişti. Sonrasında gelişen olaylar beni çok etkiledi. Yani nasıl anlatsam... 10 yıl yaşlandım, diyebilirim."

Bu konuda büyük üzüntü yaşayan Barış, yaşadığı olaylardan sonra yalnız bırakıldığını düşünüyor: “Trabzonspor'daki yıllarımda çok param vardı. O zamanlar çok insan yanımdaydı. Ancak ben bu insanların param için yanımda olduklarının farkında değildim. Düşüş yaşadığımda, yani doping olayı patladığı zaman hakikaten kimse yanımda olmadı. En yakın arkadaşım bile beni aramadı.”

Geçirdiği zor günlerin üstesinden gelmeyi bilen genç oyuncumuz bugün 1461 Trabzon takımında 1 numaralı formayı sırtlıyor. Barış, takımın başarısının tesadüfe bağlanmasının çok yanlış olduğunu vurguluyor.

"Burada insanın kafası çok rahat. Müthiş bir arkadaşlık var. Hocamızın öğrettiği bir şey var: Birbirinizin arkasını kollayın. Bunu herkes benimsemiş. Biz sadece saha içinde değil, saha dışında da birbirimizi kolluyoruz. Bizler burada başka takımlarda olmayan arkadaşlığı dostluğu yaşayabiliyoruz. Burada öyle bir sistem var ki, bir şey yapılacağı zaman herkes ona uyuyor, herkes kabul ediyor. O kadar candan arkadaşlık var ki bizler ne kadar anlatsak dışarıdakiler bunu anlayamaz. Burada tam bir aile ortamı var. Hem saha dışında hem de saha dışında iyi bir bağ var. Bir sıkıntı olduğunda hep beraber hallediyoruz. Ayrıca burada herkes şans alabiliyor ki bu da çok önemli.”

En büyük mutluluğu gol atmak olarak tarif eden Barış’ın en büyük korkusuysa yalnız kalmak... İdmanlardan arta kalan tüm zamanını da neredeyse tesislerde takım arkadaşlarıyla geçiren yetenekli oyuncumuz için cezası bittikten sonraki ilk maçı olan Tavşanlı Linyitspor müsabakası en unutulmaz maç.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor