12 Dev Adam Portekiz'i devirdi

 (A) Milli Basketbol Takımı, 2013 Avrupa Şampiyonası Elemeleri (F) Grubu'ndaki 7. maçında deplasmanda Portekiz'i 79-69 yendi.Portekiz, karşılaşmaya 3 sayı çizgisinin gerisinden bulduğu sayılarla başlarken, Türkiye, Semih ve Sinan ile etkili oldu. Boyalı a

12 Dev Adam Portekiz'i devirdi

 

(A) Milli Basketbol Takımı, 2013 Avrupa Şampiyonası Elemeleri (F) Grubu'ndaki 7. maçında deplasmanda Portekiz'i 79-69 yendi.

Portekiz, karşılaşmaya 3 sayı çizgisinin gerisinden bulduğu sayılarla başlarken, Türkiye, Semih ve Sinan ile etkili oldu. Boyalı alan savunmasında açıklar veren milliler karşısında Claudio Fonseca ile etkili olan ev sahibi takım, ilk 5 dakikayı 14-9 önde geçti. Türkiye, Ender ve İlkan ile skor bulmasına karşın, Portekiz ilk periyodu 21-17 önde geçti.

Doğuş'un etkili oyunuyla 2. periyoda giren (A) Milli Basketbol Takımı, savunmadaki direncini de artırınca önce skorda dengeyi kurdu (25-25), ardından da 15. dakikada Doğuş-İlkan ikilisinin sayılarıyla maçta ilk kez öne geçti: (25-29). 

Pota altını İlkan ile iyi kullanan Milliler, farkı 8 sayıya kadar çıkartırken, Portekiz üst üste 2 hücumdan sayı üretince Türkiye devreyi 4 sayı farkla 35-31 üstün tamamladı.

3. periyoda Kerem Gönlüm-İlkan Karaman ikilisinin basketleriyle başlayan Türkiye, rakibinin 3 sayılık basketlerine engel olamadı. Joao Santos ve Claudio Fonseca ile farkı eriten Portekiz, 26. dakikada skorda dengeyi kurdu: (45-45).

Yaptığı top kayıplarıyla üst üste hücumlardan boş dönen ay-yıldızlılar karşısında Portekiz, son 10 dakikaya 5 sayı farkla (52-47) önde girdi.

Emir Preldzic, Kerem Gönlüm ve Ender Arslan ile final periyodunun ilk dakikalarında skor bulan, Joao Gomes'in sayılarına da Furkan Aldemir ile cevap veren Türkiye, son 5 dakikaya 60-59 önde girdi. Türkiye, İlkan Karaman'ın pota altından, Ender Arslan'ın da dış atışlardan bulduğu sayılarla kontrolü elinde tutarken, karşılaşmadan 79-69 galip ayrıldı.

(A) Milli Basketbol Takımı'nda 21 sayıyla oynayan İlkan Karaman ve maçı 19 sayıyla tamamlayan Ender Arslan, galibiyette önemli rol oynadı. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler