Parlemento Toplandı

TBMM Genel Kurulunun saat 15.00'de başlayan toplantısını, en yaşlı üye olan CHP İstanbul Milletvekili Şükrü Elekdağ, Geçici Başkan sıfatıyla açtı. Geçici Başkanlık Divanına, en genç milletvekilleri AK Parti Tokat Milletvekili Dilek Yüksel ile AK Parti İst

Parlemento Toplandı

TBMM Genel Kurulunun saat 15.00'de başlayan toplantısını, en yaşlı üye olan CHP İstanbul Milletvekili Şükrü Elekdağ, Geçici Başkan sıfatıyla açtı. Geçici Başkanlık Divanına, en genç milletvekilleri AK Parti Tokat Milletvekili Dilek Yüksel ile AK Parti İstanbul Milletvekili Özlem Türköne, katip üye olarak oturdu.

İstiklal Marşı'nın okunmasının adından, trafik kazasında yaşamını yitiren, İstanbul'dan MHP milletvekili seçilen Mehmet Cihat Özönder için saygı duruşunda bulunuldu.

Daha sonra Geçici Başkan Şükrü Elekdağ, açış konuşmasını yapmaya başladı.

Elekdağ, milletvekillerini seçilmelerinden dolayı kutlayarak, ''22 Temmuz gecesi seçimlerin ilk sonuçlarının alınmasını takiben Başbakan Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamaların içerdiği mesajlar, ülkemizde istikrar ve huzur ortamının devamının ön şartını oluşturmaları açısından fevkalade önemlidir''diye konuştu.

Bu arada, DTP'li milletvekilleri Ahmet Türk, Aysel Tuğluk, Sırrı Sakık, Osman Özçelik ve Hasip Kaplan, birleşim açılmadan önce Genel Kurul salonuna gelen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin yanına giderek tokalaştı. DTP'li milletvekilleri, Bahçeli'nin yanında oturan MHP'li milletvekilleri Cihan Paçacı, Mehmet Şandır ve Sebahattin Çakmakoğlu ile de tokalaştıktan sonra tekrar yerlerine oturdular.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, birlikte Genel Kurul salonuna girerek, Bakanlar Kurulu sıralarındaki yerlerini aldı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset