Ortahisar CHP'de seçim günü

Akaç mı Hacısalihoğlu mu?

Ortahisar CHP'de seçim günü

Haber61 / Haber Merkezi

Trabzon'da CHP'nin Ortahisar İlçe Başkanlığı seçimi bugün gerçekleşti. CHP İl Başkanvekili Celal Akaç ile işadamı Ömer Hacısalihoğlu seçimde ipi göğüslemek için yarıştı.  



İşte anbean kongrede yaşananlar

Ortahisar CHP'de seçim günü


CHP Ortahisar ilçe kongresi saat 11.00'de başladı. CHP'lilerin büyük ilgi gösterdiği kongreye CHP PM üyesi İdris Akyüz, CHP Grup Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, Düzköy  Belediye Başkanı Abidin Çelik, Trabzonlu gazeteci - yazar Tuncay Mollaveisoğlu ve çok sayıda partili katıldı.

Açılış konuşmasını Ortahisar eski ilçe başkanı Ahmet Koltuk yaptı. Ahmet Koltuk konuşmasında "Önümüzde hayati olan 3 seçim var. Bu seçimler Türkiye 'nin kaderini belirleyecek. Onun için daha çok çalışmalı ve bu seçimleri kazanmalıyız" dedi.

Ortahisar CHP'de seçim günü

Kongre Divan Başkanı olarak Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen seçildi.

"TRABZON LİSESİ TALİBAN KAFASINA TESLİM EDİLDİ"

Haluk Pekşen kongre açılışında yaptığı konuşmada hükümete yüklendi. Man adası belgeleri ve ABD'de devam Reza Zarrab davası hakkında konuşan Haluk Pekşen, "Türkiye bu hükümet yüzünden yolsuzlukla boğuşuyor. Zarrab davası buzdağının sadece görünen yüzü. Bunları bir yana bırakıp kentimize dönersek tüm ülkede olduğu gibi Trabzon da ne yazık  ki sorunlarla boğuşuyor. Trabzon Lisesi ne yazık ki Taliban kafasına teslim edilmektedir. Buradaki durum bu kadar dramatik. Çocuklarımız ya kanser hastalığına yakalanıp, ya asker olup cephede ölüyorlar ama merak etmeyin cenazelerde AKP'liler tüm ekip tam kadro fotoğraf çektiriyorlar. Nerede cenaze orada AKP. Turizm ve sosyal hayat için Trabzonlular Batum'a, iş ve aş için Samsun'a gitmek durumunda. Trabzon kenti el kapılarına muhtaç hale geldi. Sürmene'ye çöplük ve orman yangını, Sürmene'ye beton yığını, Sera gölüne yine beton, Uzungöl'ümüzün durumu ise rezalet. Trabzon böyle korkunç şeylerle boğuşuyor. 2 tane ilçe başkan adayımız var. 1 olmasını çok isterdim ama ikisini de birbirinden ayırmam. Hangisi seçilirse seçilsin CHP kazanacak. Ikisinin de donanımı, azmi kapasitesi Ortahisar'a CHP'nin altı okunu dikmeye yeterlidir. Onları hiçbir zaman yalnız bırakmayacağız" dedi. 

Ortahisar CHP'de seçim günü

SEÇİMDE BLOK LİSTE

Konuşmanın ardından blok liste yapılması yönünde yapılan oylama kabul edildi. Kongre, faaliyet raporları ve tebrik mesajlarının okunmasıyla devam etti. 


Ortahisar CHP'de seçim günü

CHP GRUP BAŞKANVEKİLİ ENGİN ÖZKOÇ: PEŞLERİNİ BIRAKMAYACAĞIZ

CHP Sakarya milletvekili ve Grup Başkanvekili Engin Özkoç konuşma yaparak hükümeti şu sözlerle eleştirdi: "Mevcut yönetim ögretmenleri askerleri diplomatları bu memleketin evlatlarını, aslında tüm Türkiyeyi itibarsizlastirdi. Türkiyenin genel kurmay başkanını PKK'lı militanının gizli tanıklığıyla aldı 6 yıl lağım dolu hücrede maphus etti. O gün göreve getirdikleri askerler bugün FETÖ terör örgütü üyesi olarak darbe yaptılar ve yüzlerce insanımızı şehit ettiler. Bunun tek sorumlusu Recep Tayyip Erdoğan'dır. Bu ülkeni savcısını hakimini militanlarla aynı masaya oturttu. Şehit annelerinin gözyaşının tek sebebi Recep Tayyip Erdoğan'dır. Erdoğan sonra kalktı 'ben yanıldım' dedi. Terör örgütünü Türkiyenin başına musallat eden, tünellerin  kazılmasına imkan veren tek bir kişi vardır bunu söylemekten hiçbir CHP'li korkmuyor, o isim Recep Tayyip Erdoğan'dır. Her yerde itibarımız bitti ama Off shore ülkelerinde itibarımız bitmedi. Bu ülkenin Cumhurbaşkanı o zaman Başbakandı. Cumhurbaşkanı ve şimdiki başbakanın Off shore ülkelerinde hesapları var ve yastığının altından millete dolarlarını çıkart deyip vergi kaçırıyorlar. Dünyanın neresinde olursa olsun vergi kaçırmak vatan hainliğidir. O belgeler için 'sahtedir' diyorlar, asıllarını veriyoruz 'Elimize geçmedi' diyorlar. Savcılığa veriyoruz 'Meclisi meşgul etmeyin, uğraşamayız' diyorlar. 'O belgeler incelensin' dedik, Mecliste AKP oylarıyla reddettiler. Cumhurbaşkanı Suriyeliler için 30 milyar dolar harcadık dedi yani 120 katrilyon yapıyor. O para harcadıysa Suriyelilerin kamplarda yaşamaması gerekiyordu. Bunun peşinde olacağız, milletin vergilerinin, yüreği yanan annelerin gözyaşının peşinde olacağız. Türkiyeyi bu şebekeye teslim etmeyeceğiz" diye konuştu.

Ortahisar CHP'de seçim günü

PM ÜYESİ İDRİS AKYÜZ: HANİ BÜTÇE AÇIĞINI ZARRAB KAPATMIŞTI?

CHP PM üyesi İdris Akyüz de kongrede söz alarak şöyle konuştu: "AKP kongrelerine bakıyorum tıpkı Kuzey Kore kongreleri gibi. Emir tepeden geliyor tek aday oluyor. Robot gibi. Dünyada abd nin uyguladığı bir strateji var alternatif gerçek diyorlar bunun bir yansıması bizde de uygulanıyor. Misal işsizlik işsizlik yüzde 11, yüzde 11 e çıkıyor iktidar diyor ki 'Hayır yüzde 11'e düştü." Bu yöntem, Trump yönetimin üzerinde durduğu bir strateji. Kontrol edilebilir istikrarsızlık kavramının yansımasını şu an AKP yapıyor. Ne düşürüyor ne yükseltiyor, bunu kontrol ediyor ve istiyor ki insanlar onlara muhtaç olsun. Artık deniz bitti, ülkede sıcak para da bitti.  Hepiniz göreceksiniz, Trabzon'da çay ve fındık üreticisi bundan üstüne düşeni alacaktır. Bütçe açığını kapatmak için kaynak arayışına girecekler. Şimdi soruyorum e hani siz bütçe açığını Zarrab ile kapattık demiştiniz? Onda da mı yanıldınız. Toplum bir hipnoz süreci yaşıyor. Trabzon benim memleketim benim bu topraklara borcum var, borcumuz var. Bu yöreyi iyi bilirim. Ayın 7'sinde Genel Başkanımızı il kongresine davet ettim. Bu ülkenin her karış toprağına borcumuz var. Siyaset bedel ödeme risk alma işidir. Türkiyenin geleceği için bu riski alıyoruz . Bu ülkeyi yöneten kadrolar yetkin ve yeterli olsaydı benim şu an doğan çocuğum neden 7 bin dolar borç ile doğuyor? Evet nüfus arttı. Kişi başı 10 bin dolar gelir diyorlar soruyorum size hangi eve o kadar para gidiyor. Benim Emine bacım, kasaba gittiğinde 150 gram kıyma alabiliyor, o da yemeğin suyuna tadını versin diye. Bu ülkenin ekonomisini kalkındıracak bir yönetime ihtiyacı var. Bizim Trabzon'un zengini az mı? Benim yöremden çıkan Recep Tayyip Erdoğan, Mesut Yılmaz gibi siyasetçiler Trabzon ekonomisi için bu güne kadar ne yaptılar?" 

Ortahisar CHP'de seçim günü

TUNCAY MOLLAVEİSOĞLU: TURPUN BÜYÜĞÜ YOLDA

Trabzonlu gazeteci yazar Tuncay Mollaveisoğlu da, milletvekili Haluk Pekşen'in davetiyle kongreye katılan dikkat çeken isimler arasındaydı. Kongrede kısa bir konuşma yapan Mollaveisoğlu şöyle konuştu: "Yoksulluk ve yolsuzluk üzerine programlar yapyorum. Bugüne kadar o kadar çok yargılandım ki. İstanbul'da Ankara'da beni tanımayan savcı ya da hakim kalmadı, neredeyse her hafta mahkemeye çıkıyorum. Yıllardır kitaplarımda, eserlerimde Türkiye'nin iktidarlar eliyle yağmalanmasını anlatıyorum. Geçen gün bir yazımda şöyle söz ettim "Turpun büyüğü yolda" dedim. Bugüne kadar tüm iktidarların yolsuzluk hikayelerini senelerce işledim. Türkiye bu hırsızlık çetelerinden hicbir zaman kurtulamadı. bu dönemde de bunu yaşıyoruz ancak şu anki dönem diğerlerinden çok farklı. Şu an yaşanan yolsuzluk olayı ulusal güvenliğimizi tehdit ediyor. Geçmişte yeşil sermaye dediğimiz gurbetçi vatandaşlarımızı dolandıran deniz feneri olayı gibi konular, TÜSİAD'ın yapısını geride bıraktı. TÜSİAD oligarşi ile yöneten bir yapıdır, şimdiyse AKP kendi oligarşisini yarattı. Arjantin'de dönemin başbakanı Carlos Menem vardı. Menem'in de Cavallo diye bir Maliye Bakanı vardı. Tıpkı Erdoğan ile eski bakan Unakıtan örneği gibi. bu ikisi Arjantin'in tüm mal varlığını yağmaladı, yabancı sermayelere peşkeş çekti. O zaman da Arjantin'de bizim gibi 3-5 gazeteci böyle haberler yapıyordu ama sesleri bizim gibi cılız kalıyordu. İş öyle bir noktaya vardı ki ülkede korkunç bir ekonomik kriz yaşandı, vatandaşlar sokağa dökülüp her yeri yağmalamaya başladı. Carlos Menem de krizin ardından özel helikopterine binerek ülkeden kaçtı. Kaçarken yanında 5 milyar dolar rüşvet parası aldığı ortaya çıktı. Demek o ki Türkiye'yi gelecekte oldukça kötü şeyler bekliyor." 

CHP İl başkanı Turgay  Güngör, Ortahisar eski ilçe başkanı Ahmet Koltukta bugüne kadar yaptığı çalışmalar için teşekkür ederek plaket takdim etti.

Ortahisar CHP'de seçim günü

TURGAY GÜNGÖR: ORTAHİSAR'I ALMALIYIZ

Törenin ardından söz alan Turgay Güngör, Türkiyenin sorunları karşısında hükümetin çalışmalarının yetersiz olduğunu söyledi. Güngör konuşmasında şu ifadeleri kullandı: "Trabzon'da iktidar döneminde istihdama yönelik hicbir yatırım yapılmamıştır. İşkur aracılığıyla işsizlere geçici iş ile geçici çözüm bulunmaya çalışılmaktadır. Trabzon'a 61 proje sözü vermişlerdi ama bunların hepsi hayali proje oldu. Sadece Akyazı projesi yapıldı. 330 bin nüfusu ve yaklaşık 200 bin seçmeni bulunan Ortahisar ilçemiz Trabzon'un yarısıdır ve bizim için çok önemlidir. Ortahisar Belediye Başkanlığı'nı mutlaka almak zorundayız"

Ortahisar CHP'de seçim günü


ABİDİN ÇELİK GELECEK SEÇİMDE ADAY OLMAYACAK

Kongrede söz alan Düzköy Belediye Başkanı Abidin Çelik de, Reza Zarrab olayına gönderme yaparak yaşanan sürecin Türkiye'de yargının bağımsız olmadığının kanıtı olduğunu söyledi. Çelik, Düzköy'lü olan AK Parti Milletvekili Abidin Babuşçu'ya rağmen yerel seçimlerde Düzköy'ü kazanmış olmanın önemli başarı olduğunu da sözlerine eklerken gelecek seçimlerde aday olmayacağını duyurdu. 70 yaşında olduğunu söyleyen Düzköy Belediye Başkanı Abidin Çelik, kendi yerine gelecek genç bir ismin aday olmasını istediğini ve bundan duyacağı mutluluğu dile getirdi.  

Ortahisar CHP'de seçim günü

ÖMER HACISALİHOĞLU: ORTAHİSAR'DA  REKOR KIRMAK İSTİYORUZ

Ortahisar ilçe başkan adaylarından Ömer Hacısalihoğlu yaptığı konuşmada şöyle seslendi: "AKP hükümeti Türkiyenin laik devlet yapısını yok etmek için bu güne kadar elinden gelen herşeyi yapmıştır. Ortahisar bugün en büyük ilçemizdir bunun için hedefimiz ilçemizde birinci parti olmaktır bu potansiyele sahibiz ve bu potansiyele sahip örgütü harekete geçirmek için adayım. Trabzon'umuzun bahçelerinden serin esen rüzgarların yerini beton yığınları aldı. Boztepe'nin adına betontepe demek yanlış değildir. AKP'nin yarattığı bu yılını durdurmak zorundayız önümüzdeki 2 yıllık süreçte bir yandan parti ici çalışmaları yaparken bir yandan sokak sokak örgütleneceğiz. Seçim biter yeni seçim başlar diyerek çalışacağız Konaklar ve Kalkınma mahallelerinde temsilcilik açmak öncelikli hedefimiz olmalıdır. Kadın ve gençlik kollarımız gerek merkez gerek kırsalda öncü olmuşlardır. Onlara bu gücü veren Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhuriyet Halk Partisidir. Çok güçlü bir gençlik yapılanması oluşturmak zorundayız. Mahalle muhtarlarıyla sürekli diyalog halinde olacağız. Komisyon oluşturacak ve Ortahisar'ın sorunları için çalışacağız. Partimiz geçen dönem sadece 1 milletvekili çıkarmış  ve bu bize CHP'ye yakışmamıştır. Layık görürseniz bizim yönetimimizde oy sayısı rekor olacaktır."  

Ortahisar CHP'de seçim günü

CELAL AKAÇ: ÇITAYI YÜKSELTECEĞİZ

Hacısalihoğlu'nun ardından söz alan diğer aday Celal Akaç şu ifadeleri kullandı: "Siyaset bir duruş, hizmet, ahlak ve kültürdür, vefadır. Biz bugüne kadar hiçbirinden taviz vermedik, hiçbir zaman hayalperestlik içinde olmadık . Ne dün ne bugün ne de yarın asla bozmayacağız . Biz parti içi demokrasiyi savunmaya Ortahisar belediyesini geri almaya ve Ortahisar ilçemizde partimizi lider yapmaya geliyoruz. Gün, 2019'da yapılacak olan seçimler için bir iktidar yürüyüşü başlatma günüdür. Olgunluk içerisinde Ortahisar'da bu seçimlerin yürüdüğünü görmek çok güzeldi .  Temsilcilikler oluşturup onların planlamasıyla ziyaretler yapacak, halkımızın sorunlarını dinleyeceğiz. Sorun çözecek, üretime katkı koyacak, mesleki yeterliliği olan isimlerle yola çıkıyoruz. Benim yönetim kurulu toplantılarımda asıl ve yedek üyeler asla dışarda kalmayacak 33 üyenin tamamı toplantıda olacaktır. Uyumlu çalışma ile siyasi çıtamızı nasıl yükselteceğimizi halkımıza göstereceğiz. Sizlerden alacağımız güç ile çıtamızı ülkemizin gidişatına olumlu esir edecek adımlar haline dönüştüreceğiz." 

Konuşmaların ardından oy verme  işlemleri başladı. 

İşte adayların listeleri:

Ortahisar CHP'de seçim günü

Ortahisar CHP'de seçim günü
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset