Kabine Listesi Tamamlandı

Yeni kabine göreve başlamak için yeni cumhurbaşkanını bekliyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarından yeni kabine listesiyle ilgili çalışmaları hemen hemen tamamladığı anlaşılıyor.Erdoğan mevcut kabinede en fazla 9 bakanın değişeceğini açıklad

Kabine Listesi Tamamlandı

Yeni kabine göreve başlamak için yeni cumhurbaşkanını bekliyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarından yeni kabine listesiyle ilgili çalışmaları hemen hemen tamamladığı anlaşılıyor.

Erdoğan mevcut kabinede en fazla 9 bakanın değişeceğini açıkladı. Yeni kurulacak iki bakanlıkla birlikte 60'ıncı hükümette en fazla 11 yeni isme yer verilmesi bekleniyor.

Başbakan Erdoğan daha önce 60'ıncı hükümetin kabine listesini hazırlamış ancak bu listeyi Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'e sunamamıştı.

Başbakan Erdoğan yeni cumhurbaşkanına sunmadan önce de Sezer'in görmediği listede bazı değişiklikler yapacak. En önemli değişiklik Dışişleri Bakanlığı'nda. Sezer'e sunulacak listede Dışişleri Bakanı olarak Abdullah Gül vardı. Yeni listede Dışişleri Bakanlığı'nda Ali Babacan'ın yer almasına kesin gözüyle bakılıyor.

Eski Meclis Başkanı Bülent Arınç'ın 60'ıncı hükümette bakan olup olmayacağı ise merak konusu. Arınç konusunda net bir açıklama yapmayan Başbakan, mevcut kabinede en fazla 9 bakanın değişeceğini açıkladı.

Kurulacak yeni bakanlıklarla birlikte 60'ıncı hükümete mevcut kabineden 11 farklı ismin girmesi bekleniyor. Yeni hükümette sadece isimler değil, bakanlıkların yapısı da yenilenecek.

Yeni kabinede üç başbakan yardımcısı koordinatör olarak görev yapacak. Bunlardan biri ekonomiden, diğeri bakanlıklar arası uyumdan, üçüncü ise Meclis hükümet çalışmalarından sorumlu olacak.

Kemal Unakıtan ve Cemil Çiçek'in başbakan yardımcısı olmalarına kesin gözüyle bakılıyor. Üçüncü başbakan yardımcılığı için ise Ertuğrul Günay'ın adı geçiyor.

İcracı bakanlıkların da yapısı değişecek. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'ndaki içme suyuyla ilgili birim alınarak, Çevre ve Orman Bakanlığı'na bağlanacak. Bakanlığın yeni adı Çevre ve Doğal Kaynaklar olacak. Bu bakanlık için eski Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Veysel Eroğlu'nun adı öne çıkıyor.

Başbakan, "bilim ve teknoloji" ile "gençlik ve spor"un bağlı olacağı devlet bakanlıklarının da oluşturulabileceği mesajını verdi.

İdris Naim Şahin, Edibe Sözen, Lütfi Elvan, Zafer Çağlayan ve Mehmet Sağlam'ın da yeni kabine için ismi öne çıkıyor.

Mevcut kabinedeki bazı isimlerin ise bakanlıkları değişecek. Osman Pepe'nin bayındırlık bakanı, Binali Yıldırım'ın enerji bakanı, Mehmet Ali Şahin'in ise turizm ve tanıtma bakanı olması bekleniyor.

Nimet Çubukçu ile Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın kabinedeki yerlerini koruyacakları belirtiliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset