Gül DTP'yi Ziyaret Etti

Gül, DTP'yi ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada, TBMM'de grubu olan siyasi partileri ve sivil toplum örgütlerini ziyaret ettiğini hatırlattı.DTP'deki ziyaretinde de daha önceki görüşmelerinde olduğu gibi cumhurbaşkanı seçilmesi halinde nasıl hareket e

Gül DTP'yi Ziyaret Etti

Gül, DTP'yi ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada, TBMM'de grubu olan siyasi partileri ve sivil toplum örgütlerini ziyaret ettiğini hatırlattı.

DTP'deki ziyaretinde de daha önceki görüşmelerinde olduğu gibi cumhurbaşkanı seçilmesi halinde nasıl hareket edeceğini anlattığını belirten Gül, şöyle konuştu:
''Seçilirsem bütün milletimizi kucaklayacağımı, herkese eşit mesafede olacağımı, siyasi kimliğimi sıyırarak bütün milleti temsil edeceğim için herkesle çok yakın bir çalışma içinde olacağımı söyledim.

Türkiye'de kardeşlik duygularının pekişmesi, Türkiye'nin yücelmesi, bütün milletimizin mutluluğu ve refahı bizim için önemlidir.

Hepimiz, TBMM'de yemin ettik. Anayasa'nın temel ilkeleri demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olduğunu ve bunun temel ilkelerimiz olduğunu, Türkiye'nin birliği ve bütünlüğü içerisinde cumhurbaşkanın tüm Türk milletini temsil ettiğini ve bu çerçeve içerisinde Türkiye'nin şüphesiz ki bir çok meseleleri vardır, sorunları vardır, bütün bunları kardeşlik duyguları içerisinde ve demokrasinin genişlemesiyle halledilebileceğini konuştuk.

Şüphesiz ki TBMM'nin kararı hepimiz için saygıyla karşılanacaktır. Kendileri de parti organlarında konuşup tüm bunları değerlendireceklerdir. ''
Görüşme yaklaşık 35 dakika sürdü

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset