Erdoğan'ın Yeni Bakanları

AK Parti'nin yine tek başına iktidar olmasıyla gözler, yeni hükümet üyelerine çevrildi. Yeni milletvekilleri arasında, bakanlık koltuğuna oturabilecek nitelikte çok sayıda ismin bulunması nedeniyle Başbakan Erdoğan, kabineyi oluşturmakta güçlük çekecek gi

Erdoğan'ın Yeni Bakanları

AK Parti'nin yine tek başına iktidar olmasıyla gözler, yeni hükümet üyelerine çevrildi. Yeni milletvekilleri arasında, bakanlık koltuğuna oturabilecek nitelikte çok sayıda ismin bulunması nedeniyle Başbakan Erdoğan, kabineyi oluşturmakta güçlük çekecek gibi görünüyor.

Partiye giren yeni isimleri bakanlıklar bekliyor. Eski isimlerin bir kısmı koltuğu bırakacak gibi görünüyor.

İCRACI BAKANLIKLARDAKİ MUHTEMEL GÖREV DAĞILIMI ŞÖYLE:

İçişleri Bakanı: Abdülkadir Aksu görevini sürdürecek. Ancak Necati Çetinkaya'nın adı da bu bakanlık için anılıyor.

Adalet Bakanı: Cemil Çiçek'in Başbakan Yardımcısı olması durumunda en güçlü aday Burhan Kuzu. Ancak Arınç'ın da gözünün bu bakanlıkta olduğu bildiriliyor.

Milli Savunma Bakanı: Vecdi Gönül'ün Meclis Başkanı olması durumunda Köksal Toptan en güçlü aday olarak anılıyor. Ya da Toptan'ın Meclis Başkanı olması durumunda Gönül'ün görevine devam edeceği konuşuluyor.

Milli Eğitim Bakanı: Mehmet Sağlam veya Yüksel Özden'in adı geçiyor.

Sağlık Bakanı: Recep Akdağ

Maliye Bakanı: Kemal Unakıtan

Ulaştırma Bakanı: Binali Yıldırım

Sanayi ve Ticaret Bakanı: Zafer Çağlayan

Kültür ve Turizm Bakanı: Mehmet Ali Şahin

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı: Hilmi Güler

Diyanetten Sorumlu Devlet Bakanı: Mehmet Aydın

Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı: Kürşad Tüzmen

Kadından Sorumlu Devlet Bakanı: Nimet Çubukçu
Ali Babacan AB konularını yürütecek Devlet Bakanı olması bekleniyor.
Ertuğrul Günay Sosyal demokrat Günay'ın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olması bekleniyor.
Mehmet Şimşek Hazine ve Merkez Bankası'ndan sorumlu Devlet Bakanı olacağı tahmin ediliyor. Nazım Ekren'in adı da yine bu koltuk için geçiyor.

Meclis Başkanlığı kulisi Gönül mü Çiçek mi, Toptan mı ?

AK Parti grubundaki genel beklenti, Erdoğan'ın “merkeze oturma” iddiasını TBMM Başkanı Bülent Arınç'ı devlet protokolündeki ikinci makamdan tasfiye ederek sürdüreceği yönünde. Erdoğan'ın bu operasyonu Arınç'ın da gönlünü alacak bir formülle uygulamaya koyması bekleniyor.

Abdullah Gül'ün Köşk adaylığı sürecinde Arınç'ın tartışmalı tutumuna yönelik eleştirilerle karşılaşan Erdoğan'ın bu kez TBMM Başkanlığı'na ılımlı bir ismi önermesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset