Davutoğlu: ’Son silahlar bırakılana kadar...’

Başbakan Ahmet Davutoğlu, bir televizyon kanalında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Davutoğlu; "Terörle mücadeleyi başlatma kararını verdiğimizde yani 23 temmuzda da yine stratejik bir karar olarak verdik. Son silahlar bırakılana kadar

Davutoğlu: ’Son silahlar bırakılana kadar...’

Başbakan Ahmet Davutoğlu, bir televizyon kanalında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Davutoğlu; "Terörle mücadeleyi başlatma kararını verdiğimizde yani 23 temmuzda da yine stratejik bir karar olarak verdik. Son silahlar bırakılana kadar operasyonlar devam edecek." dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, PKK'nın eylemsizlik ilan edeceği iddialarının gerçeğe dönüşmesi karşısında devletin alacağı pozisyona ilişkin olarak, "Devletin, hükümet olarak da bizim bu anlamda tutumu açıktır. Türkiye'de meşru emniyet ve güvenlik birimleri dışında kimsenin silah barındırma, silah kullanma hakkı ve yetkisi olamaz. Türkiye'de hiçbir ilçede ve ilde meşru olarak yürütülen çalışmalar dışında hiç kimse hendek kazamaz, barikat kuramaz. Buradan ne çıkıyor; kamu düzeni. Seçim için savaş çıkartılıyor gibi söz sarfedenlere verilecek cevabımız budur. Bunun seçimle alakası yok. Bu seçim öncesinde ve sonrasında devam edecek. Biz bu karara kolay varmadık. 2013'ün mayısında çekilmesi gereken, Türkiye topraklarından çekilmesi gereken silahlı gruplarının sayısı artmışsa, Türkiye'den çıkartılması gereken silahların niteliği ve niceliği artmışsa, bunun dışında siyaset yapıyorum diyenler, sırtımızı terör örgütüne dayadık ya da silahlanma, ayaklanma dönemi geldi diye 8-9-10 haziranda 14 temmuzda bunu çağrı yapan Demirtaş ile ben görüşürken dahi bunu yapıyorlarsa, bunu şimdi tekrar suret-i haktan görünmeye hakları yok. Şunu bilsinler, biz çözüm süreci iradesini devreye sokarken de çok dürüst, samimi ve tutarlı bir stratejinin parçası olarak buna karar verdik. Terörle mücadeleyi başlatma kararını verdiğimizde yani 23 temmuzda da yine stratejik bir karar olarak verdik. Son silahlar bırakılana kadar operasyonlar devam edecek. Onların eylemsizlik dedikleri meşru güvenlik güçlerimizin operasyonları bırakması onların ise, silah stoku yapmaya devam etmesi, bir takım terör faaliyetlerini yapmaya devam etmesi ve bir müddet sonra da 6-7 ekim olaylarında geçen sene olduğu gibi bir anda birçok şehrimizi kana, ateşe, yangın yerine çevirecek şekilde faaliyet göstermeleri. Eylemsizlikten kasıtları buysa, biz eylemsizliği geçmişte gördük. Konuşulacak tek konu silahların nasıl bırakılacağıdır" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler