Bakan Şahin'den şok açıklama

Adalet Bakanı Şahin, "TSK'nın hiç bir mensubu böyle bir duruma düşmemeliydi" diye konuştuAnkara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nin 82. kuruluş yıldönümü törenine katılan Bakan Şahin, terör örgütü tarafından 8 askerin serbest bırakılmasıyla ilgili soruları c

Bakan Şahin'den şok açıklama

Adalet Bakanı Şahin, "TSK'nın hiç bir mensubu böyle bir duruma düşmemeliydi" diye konuştu

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nin 82. kuruluş yıldönümü törenine katılan Bakan Şahin, terör örgütü tarafından 8 askerin serbest bırakılmasıyla ilgili soruları cevapladı. Şahin, "Türk Silahlı Kuvvetleri'nin hiç bir mensubu böyle bir duruma düşmemeliydi. Dolayısıyla kendilerinin kurtulmuş olmasından fazla bir sevinç duyamadığımı ifade etmek istiyorum. Bu benim kişisel düşüncem" dedi.

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Dağlıca da kaçırılıp 14 gün rehin tutulduktan sonra serbest bırakılan 8 askerle ilgili olarak, "Bir Türk askerinin birkaç tane çapulcuyla birlikte gitmiş olduğu gibi bir izlenim beni rahatsız etti" diye konuştu.
Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nin 82. kuruluş yıl dönümü törenine gelişinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Şahin, Dağlıca'daki terörist saldırı sonrası kaçırılan 8 askerin Türkiye'ye getirilmesiyle ilgili sorular üzerine şunları söyledi:

"Öncelikle askerlerimizin, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarının herhangi birinin ya da bir bölümünün bölücü terör örgütünün eline geçmiş olmasından Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak büyük üzüntü duyduğumu belirtmeliyim. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin hiçbir mensubu böyle bir duruma düşmemeliydi. Dolayısıyla kendilerinin kurtulmuş olmasından fazla bir sevinç duyamadığımı ifade etmek istiyorum. Bu benim kişisel değerlendirmemdir."

Şahin, süreçle ilgili değerlendirmeyi Milli Savunma Bakanlığı başta olmak üzere Genelkurmay Başkanlığı, Dışişleri Bakanlığı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yapacağını belirterek, kendisinin kabinenin bir üyesi ve Adalet Bakanı olarak başka bir şey söylemeyeceğini kaydetti.

Başbakan Erdoğan'ın ABD gezisinden beklentilerinin sorulması üzerine de Şahin, şu anda Irak'ta hakim gücün ABD olduğunu, Bağdat yönetiminin ciddi bir inisiyatifi bulunmadığını söyledi. "O bakımdan kendi teröristleriyle baş edemeyen bir ülkenin, başka ülkelere zarar veren teröristlerle baş etmesini beklemek herhalde fazla inandırıcı olmaz" diyen Şahin şöyle devam etti:
"O bakımdan bu görüşmenin Türkiye'nin kararlılığı karşısında önem arz ettiğini düşünüyorum. Gerek parlamento gerekse hükümetimiz, tüm kamu kurum ve kuruluşları ve halkımız bölücü terörle mücadelede bir konsensüs sağladılar. Eğer bu ciddi tavır müttefiklerimizce olumlu değerlendirilmezse Türkiye, milletin iradesini yansıtan Meclis'in bu kararıyla ilgili üzerine düşeni yapacaktır" diye konuştu.

-"TERÖRİSTLERLE GİTMELERİNİ İÇİME SİNDİREMEDİM"

Bakan Şahin, törenden ayrılırken bir gazetecinin, "8 askerle ilgili sözlerinizi biraz açabilir misiniz" sorusu üzerine, "Ben bu askerlerimizin operasyonla ilgili o gece bu teröristlerle birlikte gitmiş olmasını bir Türk vatandaşı olarak içime sindiremedim" ifadelerini kullandı.

Askerlerin kaçırıldığı yönündeki haberlerin hatırlatılması ve "Kaçırılmadılar da teslim mi oldular" diye sorulması üzerine ise Şahin şu yanıtı verdi:

"Hayır. Böyle bir beyanda bulunamam. Bir Türk askerinin birkaç tane çapulcuyla birlikte gitmiş olduğu gibi bir izlenim beni rahatsız etti. O nedenle terör örgütünün propagandasına zemin hazırlandı. Bizim askerimiz, bizim Mehmetçiğimiz vatanı korurken gerektiğinde her an şehit olmayı göze alan bir askerdir. Tabii onların şu anda yurda dönmüş olmaları ailelerini, kendilerini mutlu etmiştir, vatandaşlarımız da bundan memnuniyet duymuş olabilirler ama benim içimde böyle bir ukde kaldı. Bunu sizlerle paylaştım. Bu benim Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak bu olaylarla ilgili bir değerlendirmemdir."

MHP: TAM BİR ORTA OYUNU

MHP Genel Başkan Yardımcısı Tunca Toskay, yazılı bir açıklama yaparak, 8 askerin serbest kalmasıyla ilgili basında yer alan resimlerdeki ana unsurların, “DTP'li üç milletvekili, Barzani'nin adamları, rehin erler, terörist başının posterinin bulunduğu bir masa ve Dağlıca katliamının emrini verdiği öne sürülen bir terörist” olduğunu ifade etti. Toskay, şunları kaydetti:

“DTP'nin bu olaydaki rolü, bu partinin bir ayağının TBMM'de diğer ayağının ise terör örgütü ile ilişkide olduğunu göstermektedir. Bu partinin parlamenter sistemin bir parçası olup olmayacağı sorusunun cevabının verilmesi önem kazanmış bulunmaktadır. Ülkemizde bölücü terör, askerimize baskın düzenleniyor, bir kısım askerimizi orada şehit ediyor, bir kısmını da tutsak alıyor, sonra da DTP'lilerin nezaretinde güya askerler kurtarılıyor ve Apo posterli şov düzenleniyor, tam bir orta oyunu.

TOPTAN: TESLİM EDİLMESELERDİ OPERASYON YAPILACAKTI

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Köksal Toptan, 8 askerin Türkiye'nin yaptığı girişimler sonunda, ABD ve Irak ile yapılan görüşmeler sonucu serbest bırakıldığını söyledi. Toptan, “Askerlerimizi bırakılmasaydı Türkiye her şartta, ne yapılması gerekiyorsa yapacaktı. Askerlerimizin dönmelerine memnun olduk” dedi.

Toptan, DTP'li milletvekillerinin konuyla ilgili girişimlerini içeren soruya ise, “DTP'li milletvekili arkadaşlarımız, kendi inisiyatifleriyle böyle bir girişimde bulundular. Niye böyle bir girişimde bulunduklarını onlara sormak lazım” diyerek yanıtladı.


HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset