AKP'li Vekilden Şok Söz

AKP Balıkesir Milletvekili Cemal Öztaylan'ın, Sanayi Odası'nın toplantısında yaptığı konuşma yadırgandı. Bir gazetede türbanlı milletvekili eşleriyle ilgili değerlendirmesine değinip “Sana ne lan benim hanımımdan'' diyen Öztaylan'ın sözleri salonda soğuk

AKP'li Vekilden Şok Söz

AKP Balıkesir Milletvekili Cemal Öztaylan'ın, Sanayi Odası'nın toplantısında yaptığı konuşma yadırgandı. Bir gazetede türbanlı milletvekili eşleriyle ilgili değerlendirmesine değinip “Sana ne lan benim hanımımdan'' diyen Öztaylan'ın sözleri salonda soğuk hava estirdi. Diğer AKP Milletvekili Ali Osman Sali'nin de toplantı için “Zenginler kulübü'' benzetmesi yapması şaşkınlık yarattı.

Balıkesir Sanayi Odası Başkanı, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Başkanı (DEİK) Rona Yırcalı, yeni seçilen milletvekilleri ile sanayi, ticaret odası ve borsa başkanlarının tanışması, şehrin geleceğine yönelik yatırımlar hakkında milletvekillerinin görüşlerini almak üzere, 'Balıkesir Odalar ve Borsalar Müşterek Toplantısı' düzenledi.

Asya Pamukçu Termal Otel'deki toplantıya Balıkesir Valisi Selahattin Hatipoğlu, Belediye Başkanı Sabri Uğur, AKP milletvekilleri Ayşe Akbaş, Ali Osman Sali, Cemal Öztaylan, Edip Uğur, İsmail Özgün, CHP Milletvekili Ergün Aydoğan, DSP Milletvekili Hüseyin Pazarcı, MHP Milletvekili Ahmet Duran Bulut, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Gökçınar, daire müdürleri katıldı. Rona Yırcalı, Yırcalı, açılış konuşmasında Balıkesir Oraganize Sanayi Bölgesi'ne yapılacak yatırımların teşvik kapsamına alınmasını istedi.

Milletvekilleri Balıkesir ile ilgili görüşlerini ve yapacağı çalışmaları anlatırken, AKP'li Cemal Öztaylan, Hürriyet Gazetesi'nin geçtiğimiz günlerde milletvekili eşlerinin türban takıp takmadığı konusundaki değerlendirmesini eleştirdi. Öztaylan, cumhurbaşkanlığı seçimine değindiği konuşmasında, “Türkiye'nin bu kadar süre ve süreci kaybetme, vakti boş yere heba etme lüksü, ne adına olursa olsun maalesef yok. Dolar kaça fırladı? Sanayici yatırım yapacak. Bürokrata birşey rica edemiyorsun. İçişleri Bakanı değişecek, Tarım Bakanı değişecek, şu bakan değişecek, o da değişecek. Tatile çıkmış eylülden sonra gel diyor.

Plan bütçe çalışmaları başlayacak, 2008 yılının işleri ve programı yapılacak. Ondan sonra biz diyeceğiz ki 2008'de gel. Maalesef bazı kişiler, bazı mihraklar, şunlar bunlar neyse, memleketin bu sorunları ile uğraşmıyor. Kalkınmanın temeli olan sanayiciye destek verilmiyor. Sanayi odalarına, milletvekiliyken de belediye başkanıyken de şoförlük yapmayı, dozer operatörlüğü yapmayı, her türlü işine odacılık, kapıcılık yaparak takip edeceğimi taahhüt etmiş bir insan olarak, maalesef birşey yapamıyoruz. Basın bununla ilgilensin ya.

Efendim Balıkesir Milletvekilleri'nin hangisinin karısının başı açık? Sana ne lan. İşiniz mi yok? Başka meseleniz mi yok? Benim süt üreticimin hali ahvali nedir, zeytini yanmış üreticinin hali nedir, fabrika kuracak insanların hali nedir? Benim karımın başı açık mı, kapalı mı? Sana ne lan açıksa. Sana ne lan kapalıysa. Benimkisi açık Allah'tan ben yırtmışım. Ama mesele Türkiye'de bunlar olmamalı'' dedi. Cemal Öztaylan'nın konuşması bazı işadamları tarafından yadırgandı.

AKP Balıkesir Milletvekili Ali Osman Sali'nin konuşması da güne damgasını vurdu. Sali, toplantının zenginler kulübü toplantısı olduğunu söyleyince hava gerildi. Ali Osman Sali Balıkesir'in büyük bir il olduğunu, hizmet götürmekte sıkıntı yaşandığını belirterek, “Bu toplantının amacı körler sağırlar birbirini ağırlar şeklinde olmamalı ve biz sonuca ulaşmalıyız. Balıkesir büyük bir il. Sanki 4 Balıkesir var. Hepimiz farklı rüyalar görüyoruz. Hayalimiz ve türkülerimiz farklı. Balıkesir zeytin üretiminde önde gelen bir il ama Balıkesirliler'in yüzde ellisi zeytin ağacı görmemiş.

Gönen'de çeltik yetiştiriliyor ama yüzde 70'i çeltik tarlası görmemiş. Bu memleketin iki denize sınırı var ama yüzde 30'u deniz görmemiş. Şu an burada dört Balıkesir de yok. İkibuçuk Balıkesir var. İşadamlarımıza saygı sevgi duyuyoruz ama bu toplantı nihayetinde zenginler kulübü toplantısıdır. Bunun bir de fakirler kısmı var. Fakiri 3 kuruşla memnun edersiniz ama zengini 33 kuruşla memnun edemezsiniz. Karayolu sorunumuz çok önemli. Yol ve iletişim eksiği olduktan sonra Balıkesir'de tüm oteller 5 yıldızlı olsa ne yazar'' diye konuştu.

Balıkesir'e büyük bir il olduğu için hizmet götürmekte zorlandıklarını, Güney Marmara'nın il olması gerektiğini söyleyen Sali'nin sözleri Asya Termal Otel Salonu'nda soğuk rüzgarlar esmesine neden oldu. Bandırma, Gönen, Erdek'ten gelen işadamları ise Sali'yi ayakta alkışladı. Sali'nin konuşması bittikten sonra, toplantıyı yöneten Yırcalı, Sali'nin elini sıktı ve “Sizin elinizi bir zengin olarak sıkıyorum'' dedi, Sali'nin sözlerin hatalı olduğunu ve Balıkesir'in bir bütün olarak ele alınması gerektiğini vurguladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler