Trabzon’dan Mardin’e gittiler, sis sürpriziyle karşılaştılar

Trabzon’dan Mardin’e gelen ziyaretçiler, Artuklu’da etkili olan yoğun sisle karşılaştı. Görüş mesafesinin 15 metreye kadar düştüğü kentte sürücüler zor anlar yaşadı.
Trabzon’dan Mardin’e gittiler, sis sürpriziyle karşılaştılar

Mardin'de yoğun sis nedeniyle görüş mesafesi 15 metreye kadar düştü, sürücüler trafikte zor anlar yaşadı.

mardinde-sis

Mardin'in tarihi ilçesi Artuklu'da öğleden sonra etkili olan sis, günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Halk arasında 'Yukarı Mardin' olarak bilinen ve tarihi yapıların bulunduğu 1’inci caddede sis nedeniyle görüş mesafesi, yer yer 15 metreye kadar düştü. Sürücüler, araç farlarını yakıp düşük hızda ilerledi. Polis ekipleri, kent merkezindeki kavşaklarda olası kazalara karşı önlem alarak, trafiği yönlendirdi.

'MARDİN HER MEVSİM GÜZEL'

Tur rehberi Zafer Poyrazoğlu, "Misafirlerim Trabzon’dan geldiler. İlk defa Güneydoğu'yu, Mardin'i görüyorlar. Tabii yoğun bir sisle karşılaştılar. Ama Mardin, her şeyiyle ve her mevsim güzeldir. Gizemli bir ortam oldu aslında. Mardin’i sadece yaz veya baharlarda değil de her mevsimde görülebileceğini göstermeye çalışıyorum" dedi. 

mardinde-sus

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan Trabzon Haber ve diğer kategorilerdeki haberlerdeki yorumlar onaylanmamaktadır.