Kaçak maden ocağını su bastı: Ölü ve yaralılar var
Zonguldak'ın Kilimli ilçesine bağlı Gelik beldesinde bulunan kaçak bir kömür ocağında, akşam saatlerinde çalışma yapıldığı sırada su baskını meydana geldi. Yaşanan faciada 32 yaşındaki işçi Uğur Erikoğlu yaşamını yitirirken, mesai arkadaşı H.G. (41) ağır yaralandı.
Arkadaşları Çıkardı Ancak Kurtarılamadı
Edinilen bilgilere göre, ocak içerisinde suyun yükselmesiyle iki işçi mahsur kaldı. Olayı fark eden diğer işçiler, kendi imkanlarıyla suyun içerisine girerek Uğur Erikoğlu ve H.G.’yi dışarı çıkardı. Yaralı madenciler, hızla Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi’ne sevk edildi.
Hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen evli ve bir çocuk babası olduğu öğrenilen Uğur Erikoğlu kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Tedavi altına alınan H.G.’nin ise hayati tehlikesinin devam ettiği belirtildi. Hastane önüne akın eden Erikoğlu’nun yakınları aldıkları acı haberle büyük üzüntü yaşadı.
Daha Önce Mühürlendiği Ortaya Çıktı
Olayın meydana geldiği kaçak ocağın geçmişine dair çarpıcı bir detay ortaya çıktı. Söz konusu ocağın, jandarma ekipleri tarafından 9 Eylül 2025 tarihinde mühürlenerek faaliyetine son verildiği kaydedildi.
Bölgede yapılan denetimler kapsamında, 26 Aralık 2025 tarihinde gerçekleştirilen son kontrolde ise ocağın mührünün bozulmadığının tespit edildiği öğrenildi. Mühürlü olmasına rağmen ocağın ne zaman ve nasıl tekrar faaliyete geçtiği araştırılıyor.
Jandarma ekiplerinin yaşanan olayla ilgili başlattığı geniş çaplı soruşturma devam ediyor.
Kaynak:DHA