Yediğiniz helal olsun!

Toç-Bir-Sen, Trabzon Belediyesi ve Gimdes İşbirliği ile ‘Helal Gıda Paneli’ düzenledi. Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nde düzenlenen panele Toç-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Öztürk, Trabzon Şube Başkanı Yaşar Seyis, Toç-Bir-Sen Şube Sekrete

Yediğiniz helal olsun!

Toç-Bir-Sen, Trabzon Belediyesi ve Gimdes İşbirliği ile ‘Helal Gıda Paneli’ düzenledi. Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nde düzenlenen panele Toç-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Öztürk, Trabzon Şube Başkanı Yaşar Seyis, Toç-Bir-Sen Şube Sekreteri İlhan Aydın, Gimdes Genel Başkanı Doç. Dr. Hüseyin Kamil Büyüközer, Gimdes Baş Denetçisi Ali Kaygısız, Trabzon Belediye Başkan Vekili Nusret Onur ile çok sayıda kişi katıldı.

Panelde konuşan Toç-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Öztürk, “Sadece gıda değil, başka alanlarda da haram kullanmamak lazım. Giyindiklerimiz, yediklerimiz, içtiklerimiz haram helal olmalıdır. Helal gıda ile gelecek nesillerimizi korumuş oluruz. Bu konu bu yüzden çok büyük önem arzediyor. Panelin kırmızı çizgilerimizin belirlenmesine vesile olacağını düşünüyorum” dedi.

“ÜRÜNLER SERTİFİKALI OLMALI”

Trabzon Belediye Başkan Vekili Nusret Onur da, tüketicinin bir malı alırken o ürünü satan şirketlerin veya kişilerin sertifikalı olup  olmadığını sorgulamasının en doğal hakkı olabileceğini belirterek, “Tüketicinin hizmet aldığı şeyin belgeli veya sertifikalı olup olmadığını talep etmesi toplum sağlığını yakından ilgilendiren bir husustur. Unutulmasın ki hiçbir kamusal hizmet insan sağlığından üstün olamaz. Her alanda insan sağlığı her şeyden önde gelir. Bu bakımdan kurumlar üzerine düşen görevi titizlilikle yürütmelidir” diye konuştu.

“ÇOĞU ÜRÜN HARAM”

Gimdes Genel Başkanı Doç. Dr. Hüseyin Kamil Büyüközer ise, helal gıdanın üzerine açıklamalarda bulunurken Kur’an-ı Kerim’den ve hadislerden örnekler verdi. Büyüközer, “Globalleşen dünyamızda artık tüm raflarda aynı ürünü görmekteyiz. Ancak son teknoloji ile üretilen ürünlerin yüzde 70’inden fazlasının Müslüman toplumun inançlarını dikkate almıyor. Müslüman inancına göre gıdalar üretilmelidir. Ürünlerin içersinde kullanılan birçok katkı maddesinin inancımıza uygun olmadığını biliyoruz ve bu katkı maddelerinin yüzde 70’ini ithal yollardan tedarik ediyoruz. Örneğin jelatin maddesi Türkiye’de de satılmaktadır ama bunun neden yapıldığını söylesem mideniz kalkacaktır. Lakin bu madde tüm şekerlemelerde, çikolatalarda, hatta yoğurtlarımızda bile bulundurulmaktadır” diye konuştu.  

GİMDES HELAL SERTİFİKASI VERİYOR

Büyüközer bu tür haram gıdalara karşı alınacak önlemlerin başında üreticilerin geldiğini belirterek, “Üreticiler daha dikkatli olacak. Yabancı firmalar Müslümanların inançlarına aykırı şekilde üretim yapıyorlar ve sonra bunları bizlere dayatıyorlar. Buna karşı bizim yaptığımız hiçbir şey yok. Haram gıdaları yiyoruz. Buna çare olarak GİMDES Helal Gıda Sertifikası veriyoruz. Böylece de Müslümanların gönlü rahat oluyor. Tüketiciler bizlerden sertifika alarak helal ile haramı ayırt etsin” ifadelerini kullandı.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Sağlık