Kızılderililer konser verdi!

 Manisa'da 251 Bin Dev Öğrenci projesi kapsamında gerçekleştirilen 1. Sevgi Festivali etkinlikleri doğrultusunda Peru'dan Demirci ilçesine gelen Pucaramanta isimli Kızılderili grup konser verdi. Güney Amerika Kızılderili kültürü tanıtmak için Türkiye'nin

Kızılderililer konser verdi!

 

Manisa'da 251 Bin Dev Öğrenci projesi kapsamında gerçekleştirilen 1. Sevgi Festivali etkinlikleri doğrultusunda Peru'dan Demirci ilçesine gelen Pucaramanta isimli Kızılderili grup konser verdi. 

Güney Amerika Kızılderili kültürü tanıtmak için Türkiye'nin birçok il ve ilçelerinde konser veren Pucaramanta isimli Kızılderili grup, 251 Bin Dev Öğrenci projesi kapsamında Demirci Belediyesi Kültür Sarayı’nda öğrencilere buluştu. Etkinliğe İlçe Kaymakamı Yalçın Sezgin, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İsmail Çetinkaya ve Mehmet Demir, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Yaklaşık bir saat süren konserde 3 kişilik Pucaramanta grubu Karhu Carhuamaca, Puka Contreras ve içlerindeki tek Türk olan Anka lakaplı Sevda Bozkurt Kızılderili şarkıları seslendirdi. Çeşitli Kızılderili enstrümanlarıyla değişik sesler çıkaran grup üyeleri, öğrencileri kendilerine hayran bıraktı. Üzerlerindeki geleneksel Kızılderili kıyafetleriyle şarkılar söyleyen grup üyeleri, kimi zaman da geleneksel danslarını yaparak renkli görüntüler oluşturdu. Zaman zaman bazı öğrenciler Kızılderili dansı ile müziğe eşlik ettiler. Grup üyesi Sevda Bozkurt, ''Grubumuzun ismi Pucaramanta'dır (ruhların sesi). Grubumuz Güney Amerikalı ve Perululardan oluşmaktadır. Sevgisiz yaşamın hiçbir anlamı yok. Birbirinizi sevin, sayın. Biz grup olarak Türkiye'nin birçok yerinde ücretsiz konserler verdik. Gezdiğimiz tüm yerlerde sevgi ve yoğun ilgili ile karşılaştık. Grubumuz 35 kişiden oluşuyor. Fakat biz Manisa ve Demirci ilçesine konserlerimize sadece 3 kişi ile gelebildik." dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler