Trabzon'da Çılgın Türklerden gönüllere dokunan tasavvuf konseri

Trabzon’da Temel Yaşar Çoruh İlkokulu öğrencileri, “Çılgın Türkler Devrede” projesi kapsamında sahne aldı. 100 kişilik minik koro, tasavvuf musikisi konseriyle izleyenlere duygu dolu anlar yaşattı.

Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün 2025-2026 Eğitim Öğretim sezonunda başlattığı “Her Okulun Projesi Olsun” yarışmasına “Çılgın Türkler Devrede” projesiyle katılan Temel Yaşar Çoruh İlkokulu, Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi’nde Tasavvuf Musikisi konseri düzenledi.

Yaşları 7 ile 9 arasında değişen 100 öğrenciden oluşan koro, salonu dolduran davetlilere unutulmaz bir gece yaşattı. Proje Koordinatörü Sait Atakan ve yardımcısı Barış Kılınç öğretmenlerin öncülüğünde hazırlanan öğrenciler, Türk Tasavvuf Musikisi’nin seçkin eserlerini başarıyla seslendirdi.

100 kişilik dev koro sahnedeydi

Büyük bir titizlikle hazırlanan minikler, performanslarıyla izleyicilerden tam not aldı. Konser boyunca salonu dolduran sanatseverler duygu dolu anlar yaşadı.

Programa Trabzon Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Şeref İşler, Okul Müdürü Veysel Çakır, öğretmenler ve öğrenci velileri de katıldı.

trabzonda-cilgin-turklerden-gonullere-dokunan-tasavvuf-konseri

Gelir ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile Karadeniz Teknik Üniversitesi’nin destek verdiği proje kapsamında yıl içinde 2 kermes ve 2 konser olmak üzere toplam 4 etkinlik gerçekleştirilecek.

Nisan ayında tamamlanması planlanan proje sonunda elde edilecek gelirin; Doğu Türkistan ve Filistin başta olmak üzere, şehit çocukları ile Trabzon’daki SMA hastası çocuklara eşit şekilde ulaştırılacağı belirtildi.

Kaynak:Haber Bülteni

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan Trabzon Haber ve diğer kategorilerdeki haberlerdeki yorumlar onaylanmamaktadır.