Uzmanlar IQ yükselten besinleri belirtti! Zeka düzeyini arttırıyor...

Uzmanlar tarafından şimdiye kadar yapılan tüm araştırmalarda Omega-3’ün insan sağlığına olan çeşitli faydaları keşfedildi.

Uzmanlar IQ yükselten besinleri belirtti! Zeka düzeyini arttırıyor...

 Özellikle gençlik ve güzellik üzerindeki etkileri Omega-3 yağ asitlerinin beslenmedeki önemini gözler önüne seriyor. Ancak yapılan son çalışmalar, Omega-3’ün düzenli tüketiminin bilişsel zekâ düzeyine olumlu katkıları olduğu yönünde…
Sağlık için her ilacın doğada olduğunu ve doğal beslenmenin ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Birçok açıdan sağlık için önemli Omega-3 karşılayan somondan avokadoya, hatta cevize kadar birçok seçenek bulunuyor. Esasen omega-3, vücuttaki çeşitli işlevler için çok önemli olan çoklu doymamış yağ asitleri grubudur. Bu yağ asitleri genelde somon, ton balığı ve alabalık gibi yağlı balıklar gibi deniz ürünlerinde bulunur. IQ üzerinde doğrudan olumlu etkisi olan Omega-3 içeren besinleri haftada 3 kez tüketmek bilişsel zekâ düzeyine ciddi ölçüde katkı sağlar.

Omega-3’ün diğer faydaları ise şunlardır:

DEPRESYON VE ANKSİYETEYLE SAVAŞIR
Farkında olmayabilirsiniz, ancak depresyon dünyadaki en yaygın zihinsel bozukluklardan biridir. Diğer bir yaygın bozukluk ise kaygıdır. Çalışmalar düzenli olarak omega-3 tüketenlerin depresyona girme olasılığının daha düşük olduğunu göstermektedir. Omega-3 takviyesi alan depresyon veya anksiyete semptomları gösterenler, yüzde 67 oranında iyileşme belirtileri göstermiştir.

GÖZLERE İYİ GELİR
Üç tip omega-3 yağ asidi vardır: ALA, EPA ve DHA. Bunlar gözlerimizdeki retinanın büyük bir bileşenidir. Vücut yeterince DHA almadığında görme sorunları oluşmaya başlayabilir. Ancak yeterli miktarda omega-3 almak, dünyanın önde gelen kalıcı göz hasarı ve körlük nedenlerinden biri olan makula dejenerasyonu riskinin azalmasına yardımcı olur.

KALP HASTALIĞI İÇİN RİSK FAKTÖRLERİNİ ARTIRABİLİR
Dünyada önde gelen ölüm nedeni kalp krizi ve felçtir. Araştırmacılar, balık yiyen topluluklarda bu hastalıkların çok daha düşük oranlara sahip olduğunu belirtiyor. Omega-3 yağ asitleri sayısız kalp sağlığına sayısız yararı ile ilişkilendirilmiştir. Kan basıncını düşürür, "iyi" HDL kolesterol seviyelerini yükseltir, zararlı kan pıhtılarının oluşumunu önlee iltihabı ve trigliseritleri azaltır. Bununla birlikte, omega-3'ün kalp krizi veya felci önlediği kanıtlanmamıştır.

ALZHEİMER İLE MÜCADELE EDER
Yaşlanmanın kaçınılmaz sonuçlarından biri beyin fonksiyonlarındaki azalmadır. Yapılan çalışmalar Omega-3 alımını Alzheimer hastalığı riskinin azalmasıyla ilişkilendirmiştir.

DAHA İYİ UYUMANIZA YARDIMCI OLABİLİR
Hepimizin bildiği gibi, yeterli ve kaliteli uyku sağlığımızın önemli bir parçasıdır. Araştırmalar, yeterince uyumayanların obezite, diyabet ve depresyon gibi hastalıklara yakalanma riskinin daha yüksek olduğunu göstermiştir. Düşük DHA seviyelerine sahip kişilerin, uykuya dalmaya yardımcı olan melatonin hormonunun düşük sevilerde olduğu görülmüştür. Çalışmalar, yeterli miktarda omega-3 almanın uyku süresini ve kalitesini iyileştirdiğini göstermiştir.

GENÇLEŞTİRİR
DHA, cildinizin yapısal bir bileşenidir. Cildin büyük bir bölümünü oluşturan hücre zarlarının sağlığından sorumludur. Hücre zarı sağlıklı olduğunda, cilt yumuşak, esnek ve kırışıksız olma eğilimindedir. EPA cilt için de iyidir. Yağ üretimini ve cilt nemini yöneterek erken yaşlanma ve akne riskini azaltır. Hepsinden öte, omega-3'ler cildi güneş hasarından korumaya yardımcı olur

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Sağlık