Meme Estetiği Nedir?

Meme Estetiği, memelerin görünümünü iyileştirmek için gerek duyulan veya meme kanseri cerrahisi ile birlikte planlanan bir dizi cerrahi işlemdir.

Meme Estetiği Nedir?

Meme Estetiği, gelişimsel problemleri ya da dramatik kilo kaybı sonucunda memelerin görünümünü iyileştirmek için gerek duyulan veya 'Onkoplastik Cerrahi' olarak adlandırılan meme kanseri cerrahisi ile birlikte planlanan bir dizi cerrahi işlemi kapsar. Meme estetiği kapsamında temel olarak memelerin yeniden şekillendirilmesi ve yeniden boyutlandırılması amaçlanır. Meme dikleştirme, meme küçültme ve meme büyütme meme estetiği kapsamında sıklıkla uygulanan prosedürlerdir. Op. Dr. Evren İşçi bu prosedürler konusundaki başarısıyla kadınların memelerinin görünümünden hoşnutsuz olmasına bir son vermekte, doğal ve estetik görünümlü memelere sahip olmalarını sağlamaktadır.

Meme estetiği kadınların ideallerindeki meme görünümüne kavuşmasına yardımcı olarak benlik saygısını ve vücut imajını artırabilir. Meme estetiği ameliyatı, kişilerin farklı bir görünüme sahip olmak istedikleri durumlarda önemli bir görev üstlenir.

Meme Estetiği Kişi Özelinde Planlanır

Estetik cerrahi sanılanın aksine yalnızca meme büyütmeden ibaret olmadığı ve kişinin ihtiyaçlarına göre farklı operasyon türlerini kapsadığı için meme estetiği yalnızca meme büyütme ameliyatı ile sınırlı olmak zorunda değildir. Her hastanın ihtiyacına bağlı olarak farklı meme estetiği türleri uygulanabilir.

Kadınlar yalnızca memelerinin küçük olmasından dolayı kompleks yaşamazlar. Aynı zamanda memeler normal olarak kabul edilenden büyük olduğunda da psikolojik açıdan olumsuz yönde etkilenirler. Hatta büyük memelerin kadınları psikolojik olarak küçük memeye göre daha fazla etkilediği kanıtlanmıştır ve bu hastalar bunu elinden geldiğince saklamaya çalışırlar. Ancak psikolojik bileşen tek sorun değildir, çünkü çok büyük bir göğüs aynı zamanda omurgayı da etkiler ve sırt ağrısına neden olur.

Bu nedenle meme küçültme ameliyatı, omurga sorunlarını önlediği ve çözdüğü için estetik olduğu kadar koruyucu bir tedavi olma özelliğine de sahiptir. Meme küçültme estetiği ameliyatının amacı memelerin boyutunu küçültmek ve normal pozisyonunu korumak için yukarı kaldırmaktır. Bu cerrahi müdahalenin önerildiği iki durum vardır: Hormonal faktörler, obezite veya emzirme problemlerinden dolayı göğüsler çok büyük olduğunda ve yaş veya yerçekiminin etkisi ile göğüsler aşağıda olduğunda.

Meme Dikleştirme Sık Uygulanan Bir Meme Estetiği Türüdür

Kadınlar arasında meme dikleştirme estetiğinin popüler olmasının birçok farklı nedeni vardır. Hamilelik ve emzirme döneminden sonra kadınlar memelerinin şeklini ve diriliğini geri kazanmak isteyebilirler. Bazı kadınlar memelerde yaş, kalıtım ve kilo dalgalanmalarından kaynaklanan doğal değişikliklerin neden olduğu görünümü iyileştirmek isteyebilirler. Ayrıca meme kanserinden sonra meme rekonstrüksiyo sonuçlarının optimize edilmesine de gereksinim duyabilirler.

Meme dikleştirme diğer bir deyişle mastopeksi memelerin daha yukarıda ve daha dik bir şekilde konumlanmasını ve yeniden şekillendirilmesini sağlayan bir estetik cerrahi prosedürüdür. Sarkan memelerin daha sıkı ve şekilli bir hale gelmesini isteyen meme dikleştirme ameliyatı memelerin boyutunda bir değişiklik oluşmasına neden olmaz. Eğer hasta memede dikleştirmeyle birlikte hacim ve boyut değişikliği olmasını da istiyorsa meme dikleştirme ameliyatının meme büyütme ya dameme küçültme ameliyatı ile kombine edilmesi gerekliliği doğabilir.

Meme dikleştirme genel anestezi altında uygulanan bir prosedürdür. Farklı tekniklerle uygulanabilen bir prosedür olduğundan hastanın ihtiyaçlarına, beklentilerine ve fiziksel özelliklerine göre en uygun yaklaşım hasta özelinde belirlenebilir. Meme dikleştirme ameliyatında genellikle 3 kesi yapılır. Bunların ilki areola çevresinde ya da meme ucunun çevresindeki koyu renkli deride bir daire oluşturur. Meme ucunun altından başlayan ikinci kesi memenin dibine kadar devam eder. Son kesi ise memenin tabanı olan meme kıvrımı boyunca yapılır. Bu kesiler sayesinde memenin yaşlanmasının ya da sarkmasının neden olduğu fazla derinin çıkartılabilmesi mümkündür. Ayrıca meme dikleştirme ameliyatı ile estetik cerrahlar meme başının yerini yeniden konumlandırabilirler. Bu kapsamda öncelikle fazla deri alınır. Daha sonra meme başı ve areola yeni pozisyonuna getirilir ve meme yeniden şekillendirilerek meme dikleştirme prosedürü tamamlanır.

Memelerinde çeşitli nedenlerle ortaya çıkan sarkmayla mücadele etmek isteyen kadınlar için meme dikleştirme etkili bir estetik cerrahi prosedürüdür. Meme dikleştirme ameliyatından en büyük faydayı gören hastalar yaş almaya bağlı olarak derilerinde gerilme ve meme hacminde azalma olan kadınlardır. Meme dikleştirme ameliyatı emzirme veya hamilelik döneminde olan ya da yeni bir hamilelik planlayan kadınlara yapılmaz. Ayrıca hasta meme dikleştirme ameliyatından sonra önemli ölçüde kilo vermeyi planlıyorsa sonuçların daha az optimal olması olasıdır.

Meme dikleştirme ameliyatı için adayın sağlıklı olması, aktif bir hastalığı veya önceden var olan ciddi bir tıbbi durumu olmaması önemlidir. Normal yara iyileşmesi ve diğer olası komplikasyonlarla ilgili olarak olumsuz bir etken olabileceğinden meme dikleştirme ameliyatından önce ve sonra sigara kullanımına ara verilmesi önerilir. Meme dikleştirme ameliyatı her hastaya özel olarak planlanmakla birlikte en önemli adımı hastanın beklentilerinin gerçeğe uygunluğunun değerlendirilmesidir denilebilir. Ayrıca sağlıklı ve konforlu bir iyileşme sürecinin yaşanabilmesi için meme dikleştirme ameliyatından sonra estetik cerrahın önerilerine eksiksiz bir şekilde uyulması gerekliliği asla göz ardı edilmemelidir. Meme dikleştirme ameliyatının da tüm cerrahi prosedürler gibi belirli riskler taşıdığı ancak bu alanda deneyimli ve uzman estetik cerrahlarla çalışmanın söz konusu riskleri minimize edebileceği unutulmamalıdır.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Sağlık