Kadınlar "Kireçlenme"den muzdarip

En sık görülen romatizmal hastalık olan ve halk arasında "kireçlenme" olarak bilinen osteoartrit-artrozun (dejeneratif eklem hastalığı) kadınlarda erkeklere oranla daha fazla görüldüğü bildirildi.En sık görülen romatizmal hastalık olan ve halk arasında "k

Kadınlar "Kireçlenme"den muzdarip

En sık görülen romatizmal hastalık olan ve halk arasında "kireçlenme" olarak bilinen osteoartrit-artrozun (dejeneratif eklem hastalığı) kadınlarda erkeklere oranla daha fazla görüldüğü bildirildi.

En sık görülen romatizmal hastalık olan ve halk arasında "kireçlenme" olarak bilinen osteoartrit-artrozun (dejeneratif eklem hastalığı) kadınlarda erkeklere oranla daha fazla görüldüğü bildirildi.
 
Karadeniz Teknik Üniversitesi (Ktü) Tıp Fakültesi Ortapedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Aynacı,yaptığı açıklamada, halk arasında kireçlenmenin eklemlerin kullanılmaya bağlı aşınması, yozlaşması ve dejenere olması anlamına geldiğini belirtti.
 
Hastalığın bir çok nedeni olduğunu belirten Aynacı, "En önemli faktörlerden biri, bir çok hastalıkta olduğu gibi genetiktir. Bir diğeri ise kilolu olmak ve buna bağlı vücuda aşırı yük yüklemektir" dedi.
 
Kireçlenmenin yavaş seyreden bir hastalık olduğunu ifade eden Aynacı,
 
"Kronik hastalıklara bağlı olarak da eklemlerde kireçlenme meydana gelebilir. Bu tür vakalarda en büyük şikayet eklem bölgesindeki ağrılardır. Hastalar diz, kalça, bel ağrıları gibi şikayetlerle ya da hareket kısıtlılığı sorunu ile doktora müracaat ederler" diye konuştu.
 
"Kadınlar birincil sırada yer alıyor"
 
"Kireçlenme"nin kadınlarda erkeklere oranla en az 34 kat daha fazla görüldüğünü dile getiren Aynacı, en küçük ağrıda bile hekime başvurulması gerektiğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:
 
"Halk bundan korkmasın, kireçlenme hem fiziksel hem de cerrahi yöntemle çözümü olan bir hastalık. Çeşitli ilaçlarla egzersizlerle kilo vermeyle ya da kaplıca tedavileriyle sıcak uygulama, soğuk uygulama gibi bir çok fizik tedavi uygulamasıyla veya son çare olarak ameliyatla tedavisi mümkün bir hastalıktır."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler