İnsan akciğerinde ilk kez mikroplastiğe rastlandı

Çevre için büyük tehlike oluşturan plastikler sınırlarını aştı!

İnsan akciğerinde ilk kez mikroplastiğe rastlandı

Son yapılan araştırmada tüm canlıların vücuduna kadar girdikleri belirlendi. Geçtiğimiz günlerde bilim insanları, insan kanında ilk defa mikroplastiğe rastladıklarını açıklamışlardı. İngiltere'de Hull Üniversitesi'nde yapılan araştırmaya göre, ilk defa insan akciğerinde de mikroplastik bulundu.

Hull Üniversitesi ve Hull York Tıp Fakültesinden araştırmacılar, 13 hastanın akciğerinden doku örnekleri alarak çalışma yürüttü.

Guardian’ın haberine göre, bilim insanları, 13 hastanın 11’inin akciğer derinliklerinde, insan sağlığını tehdit eden 39 mikroplastik partiküle rastlandığını açıkladı.

Çalışmada, akciğerlerde en sık görülen bileşenin plastik ambalajlarda ve şişelerde kullanılan polipropilen olduğu ifade edildi.

"SONUÇLAR ENDİŞE VERİCİ"

Araştırmanın baş yazarlarından Laura Sadofsky, "Daha önce bir kadavrada mikroplastik bileşeni tespit edilmişti ancak bu çalışma ilk kez bir kişinin akciğerinde mikroplastik partikül tespit edildiğini gösteriyor" dedi.

Uzmanlar, insanların mikroplastik kirliliğine maruz kalmasının kaçınılmaz hale geldiğine işaret ederek sonuçların endişe verici olduğunu belirtti.

Çalışmanın ayrıntıları, Science of the Total Environment dergisinde yayımlandı.

Mart ayında yapılan bir çalışmada ise insan kanında ilk defa mikroplastiklere rastlandığı bildirilmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Sağlık