Covid kabusuna yeni çözüm! Sakızlı önlem...

Covid-19 vaka sayılarının artması üzerine ABD'li bilim insanları covid ve türlü grip vakalarının önüne geçen sakız üretti.

Covid kabusuna yeni çözüm! Sakızlı önlem...

Koronavirüsün yol açtığı Covid-19 virüsü vaka sayılarında yaşanan artış endişelere neden oldu. Ülkemizde artışa geçen vaka sayıları nedeniyle akıllara, "yeniden karantina olacak mı? maske zorunluluğu geri mi dönüyor?" gibi sorular geliyor. Koronavirüse karşı çalışmalar sürüyor. ABD’li bilim insanları başta Covid-19 olmak üzere birçok hastalığı yok eden sakız geliştirdi. Yapılan deneylerde umut verici sonuçların ortaya çıktığı sakız, Covid-19'u tükürükte yakalıyor.

Koronavirüsün yol açtığı Covid-19 vaka sayılarında dünya çapında bir artış söz konusu. Vaka ve ölüm sayılarındaki bu artış endişelere neden oldu. Uzmanlar aşı ve tedbir uyarıları yapıyor. Diğer taraftan ise bilim insanları Covid-19'a karşı ilginç bir yöntem geliştirdi.
 

COVID’E SAKIZLI ÖNLEM
Geçtiğimiz aylarda medyada yer alan koronavirüsü önleyen sakız, vaka sayılarındaki artış sonrasında yeniden gündeme geldi. ABD’li bilim insanlarının geliştirdiği sakız, başka Covid olmak üzere, grip, soğuk algınlığına neden olan diğer koronavirüsleri ve potansiyel olarak insan papilloma ve herpes virüsü yok ediyor.

TÜKÜRÜKTE YAKALIYOR
Yapılan deneylerde umut verici sonuçların ortaya çıktığı sakız, Covid-19'u tükürükte yakalıyor. Semptomlarını hafifleterek, bulaşma riskini azaltıyor. Pensilvanya’daki Penn Diş Hekimliği Okulu’ndan Dr. Henry Daniell liderliğindeki bir ekip tarafından Perelman Tıp Fakültesi’ndeki bilim insanlarının yardımıyla geliştirilen sakızın, SARS-CoV-2 virüsünü tükürük içinde hapseden ve sadece kişiden kişiye değil, hastalarda hücreden hücreye bulaşmayı da yavaşlatan, bitkisel bir protein içerdiği belirtildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler