Bakan Koca: Yerli tanı kiti 1 ay içinde hastanelerde kullanılmaya başlayacak

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, üst solunum yolu enfeksiyonlarına artık, 'yerli üretim kit' aracılığıyla tanı koyulacağını söyledi.

Bakan Koca: Yerli tanı kiti 1 ay içinde hastanelerde kullanılmaya başlayacak

Koronavirüs taraması da yapacak yerli tanı kitinin kısa süre içinde hastanelerde kullanılacağını duyurdu. Tek bir kit kullanılarak 4 farklı virüs için tarama yapılacak. Bir ay içinde hastanelerde kullanılmaya başlanacak.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada yerli üretim test kitinin detaylarını anlattı.

"Tek bir kit ile influenza A, influenza B, COVID-19 ve RSV aynı anda bakılacak. Artık bir üst solunum yolu enfeksiyonu olduğunda, hangisi olduğunu, yerli üretim kitten öğrenebilme imkanımız olacak. Muhtemelen bir ay içinde devreye girmiş, ilgili hastanelerde kullanılıyor olacak."

"Önümüzdeki dönemde büyük vaka artışı olacağını düşünmüyorum"

Bakan Koca, Türkiye’de koronavirüs vaka sayısının 3 binlerde olduğunu belirterek, "Önümüzdeki dönemde de büyük bir artış olacağını düşünmüyorum" dedi.

Koca, Çin’de uygulanan katı karantina kurallarının Türkiye için söz konusu olmadığını vurguladı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Sağlık