Bakan Koca duyurdu! Hastane randevularında yeni dönem

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, hastane randevularında yaşanan sorunla ilgili her gün iyileştirmeler yaptıklarını söyledi.

Bakan Koca duyurdu! Hastane randevularında yeni dönem

Sorunun her geçen gün azalacağını söyleyen Koca, “bununla ilgili yeni birtakım tedbirleri de hızla alıyoruz” dedi.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kabine Toplantısının ardından gazetecilerin sorularını cevapladı. Bakan Koca, hastanelerdeki  randevu sorunu ve Bartın’daki maden faciasında yaralanan 6 madencinin durumu hakkında bilgi verdi.

ÇÖZÜM İÇİN YENİ TEDBİRLER YOLDA
Vatandaşlar uzun süredir, devlet hastanelerinde randevu alamamaktan şikayetçi. Çözüm için yeni tedbirlerin yolda olduğunu belirten Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, konuyla ilgili her gün iyileştirmeler yaptıklarını aktararak şunları söyledi:  

“Her gün iyileştirmeler yapıyoruz bu konuda. Tamamen istediğimiz noktada olmasa da sorun giderek azaldı. Kamuya dönen hekimlerimiz oldu. Yaklaşık 6 bine yakın hekim döndü. Sanıyorum onlar da önümüzdeki 3-4 hafta içinde göreve başlamış olurlar. Sorunun her geçen gün azalacağını söyleyebilirim. Bununla ilgili yeni birtakım tedbirleri de hızla alıyoruz.”

2 MADENCİNİN DURUMU KRİTİK
41 madencinin şehit olduğunu Bartın maden faciasında yaralananların sağlık durumlarıyla ilgili de bilgi veren Bakan Koca, 3 madencinin entübe olduğunu, 1 yaralının da solunum cihazından ayrıldığını söyledi. Bakan Koca, 2 yaralının ise durumunun halen kritik olduğunu vurguladı.

Öte yandan Etlik Şehir Hastanesinde günlük poliklinik muayenesi sayısının 8 binlere ulaştığını söyleyen Bakan Koca, yılbaşı hedefinin ise 20 bin olduğunu belirtti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Sağlık