Artık o hastalığın Trabzon'da da çaresi var! İl dışına gitmeye gerek kalmadı

Trabzon'da bulunan Ahi Evren Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde bu yıl yapılmaya başlanan 3 boyutlu ablasyon işlemi hakkında hastane Başhekimi Doç.Dr. Kemal Uzun ve Hastane Müdürü Koray Demirci açıklamalarda bulundular.

Artık o hastalığın Trabzon'da da çaresi var! İl dışına gitmeye gerek kalmadı

Önceki yıllarda Trabzon'daki bu hastanede 3 boyutlu ablasyon işlemleri yapılamadığı için ileri düzey aritmi hastaları farklı merkezlere sevk edilirken, gerek hekimlerden Prof. Dr. Turhan Turhan ve Dr. Ahmet Oğuz Aslan’ın bu alanda aldığı eğitimler gerekse Devlet Malzeme Ofisi (DMO) üzerinden temin edilen malzemeler sayesinde tüm aritmi ameliyatları (EPS) hastanede yapılmaya başlandı.

Bu yıl içerinde 192 hastaya başarılı bir şekilde uygulandı ve il dışı sevklerinin büyük kısmını oluşturan bu tedavinin yapılmaya başlamasıyla kalp nakli ve suni kalp takılması dışında tüm kardiyovasküler işlemlerin yapıldığı bir merkez haline geldi.

Ahi Evren Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloj Kliniği 6 Profesör, 5 Doçent, 7 uzman, 14 Asistan, Kalp Damar Cerrahi Kliniği 3 Doçent, 1 Doktor Öğretim Üyesi, 4 Uzman, 8 Asistan, olmak üzere toplam 85 hekim ve tecrübeli sağlık personeli ile 2022 yılı ocak ekim arası 10 ay boyunca hastane polikliniklerine başvuran toplam hasta sayısı 177.556 olup bu sayının 41.461 sayısı acil polikliniğe başvurdu ve toplam 9.272 hasta yatışı gerçekleşti.

Bu süre boyunca yapılan 1.807 ameliyatın 578’i açık kalp ameliyatı ( Bypass, kapak değişim, onarım) oluşturdu.

5.047 hastaya Koroner anjio yapılmış, bunlara 4213 Stent ve Balon işlemi yapıldı. 228 hastaya kalp pili takıldı.

60 hastaya Kapalı Kapak Ameliyatı (TAVİ) yapılırken 32 hastaya da Kapalı Aort Damar Ameliyatı (EVAR, TEVAR) yapıldı.

Hastane sadece Trabzon ve Doğu Karadeniz Bölgesine değil, tüm Türkiye ve komşu ülkelere ileri düzey hizmet veren bir merkez olmak adına çalışmalarına devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler