PlayStation 5 için yeni güncelleme yayınlandı

PlayStation 5'in güncellemesi kullanıcılara sunuldu. Yeni güncelleme Discord entegrasyonu da dahil birçok kullanışlı özelliği beraberinde getiriyor.

PlayStation 5 için yeni güncelleme yayınlandı

Uzun yıllardır PC oyuncuları Discord üzerinden arkadaşlarıyla oyun oynayıp çeşitli sunucularda sosyalleşirken PlayStation ve Xbox oyuncularıysa Discord tarafından “oyunun dışında bırakılmıştı”. Ancak geçtiğimiz yıl ilk önce PlayStation’a Discord entegrasyonu gelmiş daha sonraysa Xbox, Discord’un sesli sohbet özelliğini konsollarına getirmişti.

Geçtiğimiz ay PlayStation tarafından yapılan bir açıklamadaysa PlayStation 5’e p Discord sesli sohbet de dahil birçok özelliğin geleceğini duyurulmuştu. Bugün ise beklenen gerçekleşti ve Sony, yayınlanan yeni güncellemeyle bu özelliklerin geldiğini açıkladı.

SESLİ ARAMALAR İÇİN DESTEK GELDİ, MESAJLAR GÖRÜNMEYECEK

Webtekno'da yer alan habere göre tüm PS5 konsolu sahipleri için gelen yeni ve gelişmiş Discord entegrasyonu, arkadaşlarınızla sesli sohbete katılabilmenizi, onlarla ekranınızı canlı yayın olarak göstermenizi ve onların canlı yayınlarını izlemenizi sağlıyor. Ayrıca PC’de Discord’un ana ekranında bulunan ve hangi arkadaşlarınızın hangi oyunu oynadığını gösteren kısım da PlayStation 5’e ekleniyor.

Sony ayrıca, PS5 sahiplerinin mobildeki veya PC'deki Discord aramalarını kolayca konsollarına aktarabileceklerini de söylüyor. Bu da aramaları aktarmak için bir mobil cihaza veya PC'ye ihtiyacınız olacağı anlamına geliyor. Şimdilik yalnızca sesli aramaların PS5 için geldiğini, ekran yansıtma veya mesajların konsolda görülemeyecek.Ekran görüntülerinizi ve kayıtlarınızı PlayStation uygulamasına elle yükleyebileceksiniz 
Yeni güncellemede ayrıca aldığınız ekran görüntülerini ve kayıtları otomatik olarak PlayStation uygulamasına yüklemek yerine seçtiğiniz görselleri elle kendiniz yükleyebileceksiniz. Öncesinde yüklemek istediğiniz her ekran görüntüsü tek tek yüklemenizi gerektiriyordu.

Yeni güncellemeyle ayrıca PS5 kullanıcılarının uzun zamandır canını sıkan bir sorun da çözülmüş oldu. VRR yani Değişken Ekran Yenileme Hızı isimli özellik sayesinde 1440P çözünürlükte VRR destekleyen oyunlarda sürekli olarak yüksek yenileme hızıyla konsolunuzu yormak yerine konsolunuz uygun yenileme hızını otomatik olarak ayarlayabilecek. Bu sayede hem daha akıcı bir oyun zevkine sahip olacaksınız hem de konsolunuzun ömrü daha uzun olacak.

PS5’in yeni güncellemesiyle artık oyun kütüphanenizi filtreleyebileceksiniz. Yani artık istediğiniz zaman sadece PS4 ya da sadece PS5 oyunlarını ya da sadece yarış oyunlarını görebileceksiniz. Bu sayede oynamak istediğiniz oyunu dakikalarca kütüphanede aramak zorunda kalmayacaksınız.

Ayrıca çevrim içi oyunlar için ekibinize kimlerin katılabileceğini (sadece arkadaşlar ya da herkes gibi) her oyuna girdiğinizde seçmenize gerek kalmayacak. PS5’in ayarlar kısmından bu özelliği bir kere ayarladığınızda bu ayar tüm oyunlarınızda geçerli olacak

Yeni güncellemeyle birlikte PS4’ten PS5’e geçmek isteyen ancak kayıtlı ayarlarını ve oyun kayıtlarını kaybetmekten korkanları sevindirecek transfer özelliği de kullanıcılara sunuluyor. Bu özellik sayesinde PS4’teki tüm verilerinizi buluta yedekleyebilecek ve bu verileri PS5’te de kullanabileceksiniz. Örnek vermek gerekirse Ghost of Tsushima’yı PS4’te oynamaya başladınız ancak oyun bitmeden bir PS5 satın aldınız. Bu durumda yeni konsolunuza oyunu indirdiğinizde kayıt dosyalarınızı da otomatik olarak indirip kaldığınız yerden devam edebileceksiniz. Üstelik oyun içi ayarlarınız bile aynı kalacak.

PlayStation 5’in yeni sürümüyle gelen bir diğer özellik özellikse sesli komutla ekran kaydı ve video kaydı alabilmenizi sağlamak. Ancak Sony bu özelliğin şu anda sadece ABD ve Birleşik Krallık’ta yaşan kullanıcılara sunulduğunu söylüyor. Özelliğin ülkemizde kullanıma sunulup sunulmayacağıysa şu anda belirsiz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler