Ordu-Giresun Havalimanı’na ışıklı şamandıra konumlandırıldı

Türkiye’nin denize dolgu sistemiyle hayata geçirilen ilk havalimanı olma unvanını taşıyan Ordu-Giresun Havalimanı, 22 Mayıs 2015 tarihinde hizmete açıldı.

Ordu-Giresun Havalimanı’na ışıklı şamandıra konumlandırıldı

Balıkçılık sektörünün de yaygın olduğu Ordu ve Giresun'da, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü tarafından havalimanının deniz kısmının doğu ve batı kısımlarına, denizciler için ışıklı şamandıra konumlandırıldı.

Denizciler tarafından seyir yardımcıları olarak kullanılan, deniz dibine bağlı yüzer hazneler olan bilinen şamandıralar, denizdeki herhangi bir tehlikeyi, mevcut bir batığı veya kayalık sığlık gibi tehlike arz eden bir mevki işaretlemek, bu şekilde takip edilmesi gereken rotayı belirlemek için kullanılıyor. İkaz işareti vermek için kullanılan ışıklı şamandıralar, Ordu Giresun Havalimanı’nın 2 uç kısmına konumlandırıldı.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’nün sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımda, “Ordu-Giresun Havalimanı 1 nolu batı ucu, 2 nolu doğu ucu ışıklı şamandırası, mevkiinde konumlandırılarak denizcilerimizin hizmetine sunulmuştur” ifadelerine yer verildi.

AW819311_02

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel