İletişim mezunlarına müjde

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, dört yıl boyunca habercilik eğitimi almış iletişim fakültesi veya diğer fakültelerin iletişim ile ilgili bölümlerinden mezun olanlardan, bu eğitimlerine ilave olarak bir basın yayın organında en az 6 ay ara ve

İletişim mezunlarına müjde

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, dört yıl boyunca habercilik eğitimi almış iletişim fakültesi veya diğer fakültelerin iletişim ile ilgili bölümlerinden mezun olanlardan, bu eğitimlerine ilave olarak bir basın yayın organında en az 6 ay ara vermeden çalışmış olma şartı aranmasının makul olmadığını belirtti. 

Atalay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gazete sahiplerine rahat bir nefes aldıracak, iletişim mezunlarını rahatlatacak çalışmalar yaptıklarını söyledi. 

Basın İlan Kurumunun son yapılan genel kurulunda iletişim fakültesi mezunları başta olmak üzere basın sektörüyle ilgili önemli kararlar alındığını vurgulayan Atalay, iletişim mezunlarının kadro bekleme süresini kaldırdıklarını belirterek, ''İletişim fakültesi mezunları bundan sonra direkt kadro alabilecekler'' dedi. 

Kurum olarak çeşitli gazetelerde denetimler yaptıklarını dile getiren Atalay, şunları söyledi:
     ''Yaptığımız bazı denetimlerde gördük ki bazı gazetelerin sahipleri, eşini, eniştesini ya da bir başka yakınını kadrosunda gösterip muhabirlik yaptırıyor. Artık iletişim fakültesi çalışanları mesleklerini icra etmeliler. Dört yıl boyunca habercilik eğitimi almış iletişim fakültesi veya diğer fakültelerin iletişim ile ilgili bölümlerinden mezun olanlardan bu eğitimlerine ilave olarak bir basın yayın organında en az 6 ay ara vermeden çalışmış olma şartı aranması makul değildi. 

Özellikle iletişim fakülteleri veya diğer fakültelerin iletişim ile ilgili bölümlerinden mezun olanların, eğitim sürelerince muhtelif dönemlerde çeşitli basın yayın organlarında staj yapma zorunlulukları olduğu, bu stajları sırasında bahsi geçen gazetecilik görevlerini pratik olarak icra ettikleri hususunu göz ardı etmememiz gerekiyordu. Göreve geldiğimiz günden bu yana yurt gezilerimiz sırasında gerek gazete sahipleri gerekse iletişim mezunları yaşadıkları sıkıntıları dile getirmekteydi. Genel Kurulumuz'un değerli üyelerinin oy çokluğu ile almış olduğu karar sayesinde hem asgari kadro sıkıntısı çeken gazete sahipleri hem de işsizlik sorunuyla boğuşan iletişimciler rahat bir nefes alacak.''
    
     -''TÜRKİYE'DE İŞSİZ GAZETECİ İSTEMİYORUZ''-
    
     Basın İlan Kurumu'nun, resmi ilanlara aracılık yaptığı yerlerde yayınlanan 169 gazete bulunduğunu belirten Atalay, şöyle devam etti:
     ''Söz konusu bu gazetelerde 4 bin 415 fikir işçisi istihdam ediliyor. Fikir işçilerinin ise sadece 945'i muhtelif iletişim fakültesi veya diğer fakültelerin iletişim ile ilgili bölümlerinden mezun. Ancak bu rakam yeterli değil. Biz Türkiye'de işsiz gazeteci istemiyoruz. Gazetecilerin mağdur ve unutulmuş olmalarını üzüntüyle karşılıyoruz. Bu tablonun tersine çevrilmesi, iletişim mezunu binlerce gencin, deneyimli ama işsiz gazetecilerin istihdamı için yeni projeler üzerinde çalışmaktayız.''

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Medya