Gazetecilere Çirkin Saldırı

Çevik kuvvet polisleri, gazetecilerin fotograf makinelerine ve kameralarına sürekli olarak kalkanları ile vurmuş, sözlü küfür ve hakarette, fiili saldırıda bulunmuştur.Takımını protesto eden ve takımın bindiği araca pet şişe atan bir kısım taraftar da çok

Gazetecilere Çirkin Saldırı

Çevik kuvvet polisleri, gazetecilerin fotograf makinelerine ve kameralarına sürekli olarak kalkanları ile vurmuş, sözlü küfür ve hakarette, fiili saldırıda bulunmuştur.Takımını protesto eden ve takımın bindiği araca pet şişe atan bir kısım taraftar da çok sert müdahale ile karşılaşmış, bir taraftarın bacağı çıkmış, genç bir taraftarın ise aldığı cop darbesi ile kafası yarılmıştır.   Polis elbet de olayları engelleyecek, hukuk içinde gerekli müdahalesini yapacak, suçlu varsa uygun biçimde bunları yakalayıp adalet önüne getirecektir. Ancak olay yerindeki hiçbir gerekçe, gazetecilere ve vatandaşlara bu biçimde sert davranmayı haklı göstermemektedir.   Aksine polis, gazetecinin işinin yapmasını kolaylaştırıcı önlemler almakla yükümlüdür.Eğer polis görevini doğru yapıyorsa neden basının olayı görüntülemesinden rahatsızlık duymaktadır? Oradaki bir kısım polis memuru bir suç mu işlemiştir ki bunun görüntülenmesini önlemek için bu denli bir saldırıya gerek duymuşlardır?Saldırıları kınıyoruz.   Gazetecilerin görevini yapmasını engelleyen, onlara saldırı ve hakaret eden, vatandaşlara karşı aşırı güç kullanan görevlilerin belirlenmesi ve haklarında gerekli yasal işlemlerin yapılmasını talep ediyoruz.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Medya