Yılın yapıtı Trabzon'da oynanacak

Yılın en iddialı yapıtlarından olan Leyla’nın evi adlı tiyatro eseri Trabzon’da da seyirci tiyatroseverlerle buluşacak.ONUR DA TRABZON'A GELECEKTİ AMA...Zülfü Livaneli’nin aynı adlı eserinden uyarlanan “Leyla’nın Evi” adlı tiyatro oyunu KTÜ AKM’de seyirci

Yılın yapıtı Trabzon'da oynanacak

Yılın en iddialı yapıtlarından olan Leyla’nın evi adlı tiyatro eseri Trabzon’da da seyirci tiyatroseverlerle buluşacak.

ONUR DA TRABZON'A GELECEKTİ AMA...

Zülfü Livaneli’nin aynı adlı eserinden uyarlanan “Leyla’nın Evi” adlı tiyatro oyunu KTÜ AKM’de seyirci ile buluşacak. Cumartesi akşamı saat 20.00’de oynanacak olan tiyatro oyununa Trabzon’dan da ilginin büyük olduğu belirtiliyor. Ayrıca oyunda geçtiğimiz haftalarda trafik kazasında hayatını kaybeden Onur Bayraktar da yer alacaktı. Yaşamını yitiren genç oyuncunun yerine sınıf arkadaşı Cüneyt Karadurak rol alacak.

Yönetmenliğini Nedim Saban’ın yaptığı oyunda Celile Toyon, Ayça Varlıer, Cüneyt Türel, Sinan Albayrak, Burak Tamdoğan, Gülden Avşaroğlu, Ethel Mulinas, Bülent Seyran, Volkan Severcan ve Onur Bayraktar (Cüneyt Karadurak) rol alıyor. Oyunun Dekor tasarımını ise Nurullah Tuncer’in yaptığı öğrenildi.

MÜZİKAL TADINDA BİR SEYİR

“Leyla’nın evi” adlı Oyunda evi elinden alınan Leyla'nın şahsında Osmanlı’dan günümüze İstanbul’un dönüşümü, göçmenlik, mülkiyet hakları, kuşak ve kültür çatışmaları, birbirini hiç tanımayan üç ayrı karakterin yaşamlarının kesişmesi üzerinden anlatılıyor. Oyunda kuşak çatışmaları alaturka ve hip hop müzikler, sahne dönüşümleri muhteşem sinemasal efektler ve filmler, düş sahneleri de unutulmayan barkovizyon imajları sayesinde anlatılıyor.

KTÜ AKM’de oynanacak oyunun biletlerine ise, Derya Kitabevi (Uzun Sokak) – Akademi Kitabevi (Uzun Sokak) – AKM-Gişe (K.T.Ü)’den ulaşılabilecek. Bilgi almak isteyenler 326 85 90 – 0 531 780 13 77 numaralardan bilgi alabilecekler.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Kültür/sanat