Yeşilden maviye sanat festivali

Festivalin başlaması dolayısıyla Trabzon Valiliği önünde düzenlenen törene, Trabzon Milli Eğitim Müdür Vekili Süleyman Çakan ile Türkiye'nin 39 ilindeki güzel sanatlar ve spor liseleri öğrencileri, öğretmenleri, veliler ve bazı okulların halk oyunu ekiple

Yeşilden maviye sanat festivali

Festivalin başlaması dolayısıyla Trabzon Valiliği önünde düzenlenen törene, Trabzon Milli Eğitim Müdür Vekili Süleyman Çakan ile Türkiye'nin 39 ilindeki güzel sanatlar ve spor liseleri öğrencileri, öğretmenleri, veliler ve bazı okulların halk oyunu ekipleri katıldı. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Çakan'ın Atatürk Anıtı'na çelenk koymasıyla başlayan törende, halk oyunu ekipleri, vatandaşların da katılımıyla oluşturulan halkada, kemençe eşliğinde horon oynadı. Tören sonrası Süleyman Çakan ile diğer illerden gelen iki öğrenci, iki okul yöneticisi ve bir öğretmen, Trabzon Valisi Recep Kızılcık'ı makamında ziyaret etti.

Vali Kızılcık, Trabzon'un ve bölgenin çok güzel bir coğrafyası bulunduğunu belirterek, ''Trabzon içinde ayrı bir medeniyeti görmek mümkün. Bu önemli medeniyet merkezinin tüm insanlık tarafından görülmesi özellikle sanatla incelikle uğraşan gençler tarafından görülmesi çok önemli'' dedi. 

Bu güzelliğin gereği olarak Trabzonluların da misafirperverlik ve sanatsal anlamda çok duyarlı olduğunu söyleyen Vali Kızılcık, kent insanının tabiatla uyumlu şekilde renkli ve sanatsal bir kişiliğe sahip olduğunu anlattı.
    
     -FESTİVAL- 

Trabzon Valiliği öncülüğünde, Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Akçaabat Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi sorumluluğunda bu yıl ikincisi gerçekleştirilen festival, Trabzon'un kültürel değerlerini tanıtarak Milli Eğitim Bakanlığına bağlı güzel sanatlar ve spor liseleri arasında kaynaşmayı sağlamak amacıyla yapılıyor. Bu liselerdeki öğrencilerin Atatürk ilkeleri doğrultusunda ülkeye yararlı ve araştırmacı bireyler olarak yetişmelerine ve iller arasındaki kültür alışverişine katkı sağlanması da amaçlanan festival çerçevesinde, öğrenciler Trabzon'daki tarihi ve turistik yerleri gezerek canlı çizim çalışması yapıyor. 

22 Mayısta sona erecek festival, bu öğrencilerin çizimlerinin değerlendirilerek, dereceye girenlerin ödüllendirilmesiyle sona erecek.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Kültür/sanat