Yeşilçam bu sergide

Yeşilçam'ın usta oyuncuları, Türk Sinemasının 101'inci yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenen programda bir araya geldi. Programda film afişleri ve portrelerin yer aldığı sergi de sanatseverlerle buluştu. Beşiktaş Belediyesi, Türk Sineması'nın 101'inci y

Yeşilçam bu sergide

Yeşilçam'ın usta oyuncuları, Türk Sinemasının 101'inci yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenen programda bir araya geldi. Programda film afişleri ve portrelerin yer aldığı sergi de sanatseverlerle buluştu.

Beşiktaş Belediyesi, Türk Sineması'nın 101'inci yılında Yeşilçam'ın unutulmaz oyuncularını düzenlediği anlamlı etkinlikle buluşturdu. Dönemin film afişleri ve portrelerinin yer aldığı sergi ile Yeşilçam film müziklerinin yeniden seslendirildiği konser, usta sanatçıları ve etkinliğe katılan sanatseverleri eski günlere götürdü. Fulya Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinliğe katılan Yeşilçam'ın usta sanatçıları, hayranlarıyla buluşma ve birbirleriyle hatıralarda kalan anıları yeniden canlandırma imkanı da buldu.

DÖNEME AİT FİLM AFİŞLERİ SERGİLENDİ

Türk Sineması'nın 101'inci yılı etkinlikleri kapsamında ilk olarak Türk Sineması'nın günümüze kadar gelen portre ve film afişlerinin gösterinin yer aldığı serginin gösterimi gerçekleştirildi. Sergilenen eserler etkinliğe katılan Yeşilçam'ın duayenlerini ve ziyaretçileri zaman içerisinde yolculuğa çıkararak tekrar maziye götürdü.

"KARELERDE YAŞAYAN HAYATTA KALAN KİMSENİN OLMAMASI İNSANA ACI VERİYOR"

Etkinliğe katlan Usta Yönetmen Yılmaz Atadeniz, "Bu sergiyi görünce insan bir anda yüz yıl demeyeceğim ama 60 yıl geriye gidiyor. O güzel fantastik filmleri, Türk Sineması'nın renkli aktörlerini, bir daha hiç gelmeyecek Hulusi Kentmen'i, Erol Taş'ı, seyrediyorsunuz. Suphi Kaner başka bir güzel. Bu afişlere batığımız zaman karelerde yaşayan hayatta kalan kimsenin olmaması insana acı veriyor. Bütün bunları hatırlayan Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar'a saygı duyuyorum. Sinemanın 101'inci yılı kutlu olsun, hepimize şanslı olsun" diye konuştu.

Yeşilçam filmlerinin unutulmaz oyuncularından Engin Çağlar ise, "Çok büyük bir macera, endüstri ve ekonomidir sinema. Türk Sineması'nda da aynı şey oldu. Ben bu 101 senenin içerisinde 48 senede varım. Bir çok arkadaşım burada, hayatta olan olmayan ama sinemaya emek veren bir sürü arkadaşımız var. Çok teşekkür ediyoruz kalanlarımıza. Olmayanlarımıza da rahmet diliyoruz" dedi.

YEŞİLÇAM'IN UNUTULMAZ MÜZİKLERİ SESLENDİRİLDİ

Sanatseverler ve Yeşilçam'ın yıldızlarını buluşturan etkinliğin finalinde ise İstanbul Film Müzikleri Orkestrası (İFMO) sahne aldı. "Türk Sineması 101 Yaşında" etkinlikleri kapsamında Fulya Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen konserde, Yeşilçam filmlerinde duymaya alışık olduğumuz müzikler yeniden seslendirildi.

Yeşilçam bu sergide

Yeşilçam bu sergide

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Kültür/sanat