Yaylada Müthiş Coşku

Gümüşhane, Trabzon ve Giresun illerinin birleşme noktası olan 2 bin 100 rakımlı Kazıkbeli Yaylası'nda şenlik yapıldı Kürtün Kaymakamlığı ve Söğüteli Muhtarlığının organize ettiği Kazıkbeli Yayla Şenliği genç, yaşlı, kadın erkek binlerce vatandaşın katılım

Yaylada Müthiş Coşku

Gümüşhane, Trabzon ve Giresun illerinin birleşme noktası olan 2 bin 100 rakımlı Kazıkbeli Yaylası'nda şenlik yapıldı

Kürtün Kaymakamlığı ve Söğüteli Muhtarlığının organize ettiği Kazıkbeli Yayla Şenliği genç, yaşlı, kadın erkek binlerce vatandaşın katılımı ile gerçekleşti. Zaman zaman yağış ve sise rağmen şenliğe büyük ilgi gösteren vatandaşlar yöresel sanatçılardan Sait Uçar ve Elifce'nin söylediği yöresel türkülerle birlikte saatlerce horon oynadılar.

Resmi konuşmaların yapılmadığı şenlik alanına sabah saatlerinden itibaren akın eden vatandaşlar, çimler üzerinde oturarak yanlarında getirdikleri yiyecekleri yediler. Yöresel kıyafetleri ile yaylaya gelen genç kızlar, kadınlar kemençe ile saatlerce horon oynadılar. Akşam saatlerine kadar gönüllerince eğlenen vatandaşlar daha sonra geldikleri araçları ile geri döndüler.

Kürtün Kaymakamı Osman Bilgin yaptığı açıklamada, ilçelerine bağlı Kazıkbeli, Kadırga ve Güvende yayla şenliklerinin il hudutlarını aşarak tüm ülke geneline yayıldığını belirterek "Hatta bu şenliklere katılmak için yurt dışında çalışan vatandaşlarımız, şenlik günlerine göre izinlerini ayarlayarak şenliklere katılıyorlar. "dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Kültür/sanat